PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2017 17:15:00

Budoucnost má jen země, ve které se daří především lidem

Budoucnost má jen země, ve které se daří především lidem

„Dobře zaplacená slušná práce, vzdělání pro každého a zajištěný život ve stáří jsou témata, ze kterých budu vycházet v kampani před říjnovými volbami,“ řekl volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek na setkání se členy sociální demokracie na Ostravsku.

 Zahájil tak sérii setkání, během nichž postupně objede straníky ve všech krajích.

Podle Zaorálka „má budoucnost jen taková země, ve které se nedaří jen ekonomice, ale především lidem" a to je sdělení, které si volič „musí odnést ze setkání s každým jedním představitelem strany během kampaně". I proto jsou součástí setkání s volebním lídrem představení grafické podoby kampaně a debata o plánech předvolebních akcí. Vždy dojde i na rady a tipy, jak mluvit na veřejnosti, jak pracovat pro stranu na sociálních sítích a na co myslet při kontaktní kampani. Podle Zaorálka je třeba, „aby strana před volbami pracovala jako armáda spojená cílem, kterým je volební úspěch„. Debatu o možných změnách ve straně chce Lubomír Zaorálek vést po volbách. Ve volební kampani se totiž podle něj „rozhoduje o síle strany jako celku“.

„Hospodářsky jsme Moravskoslezský kraj vytáhli z průšvihu. Za poslední tři roky ubylo v kraji třicet tisíc nezaměstnaných. Postupně rostou mzdy," vypíchl Zaorálek před členy strany hospodářské úspěchy vlády, kterou sociální demokracie vede. Lidem prospěje i hospodářská strategie, kterou pro regiony, ve kterých dnes pomalu končí těžba uhlí, vláda připravila.

„Ostravské vysoké školy dělají důležitou práci pro celý region a jsem rád, že jsme se ve vládě shodli na další podpoře výzkumu v kraji. Je to cesta, jak vytvářet nová pracovní místa rovnou napojená na moderní strojírenskou výrobu. Budeme měnit náš kraj a využívat zkušenosti našich lidí," zdůraznil Zaorálek. Podle volebního lídra ČSSD je také chyba, že Moravskoslezský kraj nedotáhl projekt ČSSD na zřízení průmyslové zóny Nad Barborou u Karviné. Právě tu by totiž mohly využít nové podniky pro umístění svých továren.

Kromě setkání se členy strany a vedením krajské organizace Zaorálek navštívil také festival Colours of Ostrava. Na debatě tam před stovkou mladých lidí diskutoval o evropské politice s profesorem politologie Igorem Lukešem a sociologem a europoslancem za ČSSD Janem Kellerem. Nejenom o literatuře mluvil se známým polským spisovatelem Mariuszem Szczygiełem, autorem bestselleru Gottland. Užil si i koncert britské indie-rockové kapely Alt-J. Právě „kultura, hudba a literatura jsou" podle Zaorálka „nástroje, jak prohlubovat porozumění mezi zeměmi, národy a různými částmi světa ve světě, ve kterém má leckdo sklon se uzavírat jenom do své bubliny".

„Je zásadní být v kampani mezi lidmi, hovořit s lidmi, ukázat, že sociální demokraté jsou skuteční, živí lidé, a ne líbivé produkty, které by bez drahé reklamy nikdo nepoznal. Tradice i program sociální demokracie ukazují, že můžeme ve volbách uspět. Práce nás čeká mezi lidmi na ulicích," uzavřel ostravské setkání Zaorálek výzvou celé ČSSD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama