Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2017 21:03:00

Když se zruší zásnuby před svatbou, nestojí za to investovat do společné domácno

Když se zruší zásnuby před svatbou, nestojí za to investovat do společné domácno

Komentář čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga na Facebooku k rozpadu koalice KDU-ČSL a STAN

 Petr Gazdík oznámil, že se Starostové a nezávislí valnou většinou rozhodli nekandidovat na kandidátkách Strany lidové poté, co byla zrušena jejich předvolební koalice. Je to celkem srozumitelné. Když někdo zruší zásnuby těsně před svatbou, tak nestojí za to investovat do společné domácnosti. Je to nicméně i v lecčems poučné.

Jak známo, naše strana byla se STAN delší dobu spojena, a oni si, snad právem, stěžovali, že jsme byli příliš tvrdí a neústupní. Tudíž se s námi rozešli a pokusili se najít novou cestu s KDU-ČSL. Zpětně můžeme konstatovat, že ano, je možné, že jsme vůči nim vystupovali příliš tvrdě, ale drželi jsme slovo, co jsme slíbili, jsme taky dodrželi. A i když to samozřejmě bylo někdy těžké, nikdy jsme neuvažovali o tom, že bychom nechali Starosty na holičkách.

Celkově je to ale smutný případ, neboť KDU-ČSL, tato k českým politickým dějinám tradičně patřící strana, se s prominutím podělala z průzkumů veřejného mínění. Ne z výsledku voleb, nýbrž z průzkumů. Nikdo z nás ale neví, do jaké míry jsou tyto průzkumy pravdivé. Je mnoho indicií, že jsou z různých důvodů a různými subjekty velmi ovlivněny. Tím ale tyto průzkumy mění politickou scénu těsně před volbami. Je na pováženou, že tyto instituce mají takový vliv, ačkoliv žádné důkazy pro jejich tvrzení neexistují. Dostáváme se v české politice do nebezpečné situace, kdy průzkum veřejného mínění platí více než dané slovo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama