RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2017 15:01:19

Proč Česká republika neroste?

Proč Česká republika neroste?

Můj kamarád má minipodnik. Sebe a dva zaměstnance. V reakci na stále vyšší požadavky na “komunikaci se státem” usoudil, že ty papíry už sám nezvládne.

Našel si nejlevnějšího účetního v okolí. Za 5 tisíc za měsíc. Riskovat pokutu 50 tisíc za zapomenuté kontrolní hlášení fakt nechce.

Potřebuje pro firmu auto na rozvoz zboží. Na leasing stojí 10 tisíc. Je to pro něj docela hodně. Regulace ho o půlku auta (zde tedy celé auto) připravila.

Nad to ho ještě čeká pár stovek za EET. A vyšší ceny za mobilní služby, ale třeba i za energie, které potřebuje (oligopoly, které moc regulovat neumíme), mu “ulehčují” každý měsíc o další stokoruny.

Nadměrná a nedomyšlená regulace brání růstu firem, zaměstnávání firem a vyšším mzdám. Kdyby kamarád neplatil těch mnoho tisíc každý měsíc, platil by vyšší mzdy a/nebo by se jeho firma mohla rychleji rozvíjet.

Ještě se někdo ptá, proč nerosteme, jak bychom mohli? 

Luděk Niedermayer

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama