Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2017 16:41:42

Nesmíme dopustit, abychom odsuzovali někoho jen kvůli jeho hudebnímu vkusu

Nesmíme dopustit, abychom odsuzovali někoho jen kvůli jeho hudebnímu vkusu

Komentář hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Jermanové na Facebooku

Technoparty... Chápu naštvanost lidí, kteří museli bez varování protrpět víkend s technoparty. Neschvaluji postup organizátorů uspořádat takovou akci bez komunikace s místními lidmi a obcí, prostě nelegálně. Četla jsem mnoho komentářů, kde si lidi stěžovali na to, že policie nezasáhla. Chtěla bych se však policie zastat. Všichni si dobře vzpomínáme na Czechtek v roce 2005, který policie rozehnala a jakou kritiku za to sklidila. Myslím, že policie udělala co mohla, aby akce neskončila dalším masakrem a věcně a profesionálně pomáhala zajistit pořádek. Policie a středočeská záchranka zaslouží pochvalu.

Festivaly jsou obrovským společenským, kulturním, propagačním a často také ekonomickým přínosem pro region. Moc si vážím skutečnosti, že Středočeský kraj je vyhledávanou destinací pro zajímavé festivaly všech žánrů. Například festival žánru Drum and Bass Let it Roll, mainstreamový Votvírák, motorkářský Rock“N“Ride, Noir Film Festival, Porta, nebo festival filmové hudby Soundtrack. A mnoho dalších. Středočeský kraj je místem, kde vznikl slavný festival Rock for People, který nám bohužel „emigroval“ do Královéhradeckého kraje, kde mají dokonce Festival Park, dějiště dalšího kultovního festivalu Hip Hop Kemp. Vždycky se najde někdo, komu vadí konání festivalu, či jiné produkce. Je to logické. Ale právě komunikace mezi organizátory, místní samosprávou a občany je klíčem k tomu, aby festivaly měly šanci najít pochopení u místních lidí, kteří je pak přijmou za své a dokonce jsou na ně hrdí.

Hudba je symbolem svobody. Nesmíme dopustit, abychom odsuzovali někoho jen kvůli hudebnímu žánru, který vyznává. To už tady bylo. Vždyť zásah na CzechTeku v roce 2005 rozdělil společnost takovým způsobem, že dostal lidi do ulic. Lidé na poslední technoparty opět zjitřili emoce. Nechtějme však mlátit lidi za to, že mají jiný hudební vkus a vyznávají jiný životní styl, než jaký je společenskou „normou“, ale i oni musí respektovat pravidla. Prosazujme zákon a chraňme soukromý majetek.

Moc si přeji, aby organizátoři podobných technoparty šli stejnou cestou, jako organizátoři ostatních festivalů. Tedy cestou legální. Určitě najdeme lokalitu, která bude vyhovovat organizátorům a kde technoparty nebude otravovat život občanům.

Jaroslava Pokorná Jermanová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama