Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2017 15:56:21

S jakými radami se nám vrátil ministr Bělobrádek z USA ?

S jakými radami se nám  vrátil  ministr Bělobrádek z USA  ?

Tak se nám ministr Bělobrádek vrátil z další „poradní“ cesty do Ameriky, kam se vydal v době vygradování obav z koalice se Starosty spojené s podzimním zastoupením KDU-ČL v novém složení poslanecké sněmovny.

 

Vrátil se s příslibem a ujištěním , že Američané  i po nástupu nové americké  administrativy dostojí   svým závazkům  v rámci NATO  a v případě, že by například Rusko napadlo některého ze členů NATO mu přišli na pomoc.

 Směrem k voličům je Bělobrádkův  návrat do „vlasti“ spojen i s  prohlášením, že je  připraven rezignovat, pokud KDU-ČSL skončí v letošních říjnových sněmovních volbách s horším výsledkem než před čtyřmi lety.

Důvod  proč  volit právě KDU – ČSL  je podle  vyjádření předsedy strany  Bělobrádka na Parlamentních listech  prostý. „ Jsme skromní a nejlepší“. Ale dá se hovořit o skromnosti této strany v případě  největší majetkové zlodějny a krádeže  po roce 1989 v podobě  tzv. restitucí církevního majetku ?

 A  s čím novým ve  volebním  programu  tato   proněmecky orientovaná strana přichází před voliče tentokrát ? Jedná se o stále stejné priority - podpora mladých  rodin s dětmi, školství, zdravotnictví, důstojný život seniorů.  Ostatně jako většina ostatních politických stran. Priority, které KDU-ČSL omílá kolem dokola téměř 30 let, bez většího hmatatelného výsledku.

Není na místě straně, která v oblasti zbrojení tak velice souzní s USA poskytnout malé doporučení v podobě využití  části  finančních prostředků na neopodstatněné navyšování výdajů na obranu  právě pro sociálně nejzranitelnější skupiny obyvatelstva? Nebo se rozpomenout na rok před 1989 na poskytování  tzv. novomanželských  půjček ?

  Výsledky voleb nám mnohé zodpoví a napoví.

  V případě nepříznivého výsledku KDU –ČSL zda se jednalo pouze o Bělobrádkův  předvolební folklór,  nebo udělá chlapské gesto  a svoji rezignaci skutečně nabídne.

Nejspíše ale uslyšíme prohlášení, že z důvodu obrany demokracie proti Babišovi je jeho odstoupení politicky nepřijatelné a jeho rezignací by hrozila totalita. Zklamal snad někdy lidovec ?

Za situace, že KDU- ČSL bude „poctěna“ účastí i v nové vládě se můžeme dočkat dalšího sbližování Sudetoněmeckého  krajanského sdružení s Bělobrádkem a Hermanem

 a nastolení  jejich  dlouhodobě palčivého požadavku v podobě prolomení Benešových dekretů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama