Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2017 19:35:00

Šéf strany Ivan Bartoš zahájí středočeskou předvolební tour

Šéf strany Ivan Bartoš zahájí středočeskou předvolební tour

Jedenáct měst středních Čech a Prahu navštíví během srpna a září lídr České pirátské strany Ivan Bartoš, a to v rámci předvolební Freeride tour.

 Společně s ním vystoupí na tour legendy české hiphopové a elektronické scény jako James Cole, MessenJah, Jan Vrobel GnostaG, DJ Lynx, Selector Boldrik, Vůdůkrů nebo Rastafari DJ’s.

„Rozhodl jsem se oslovit své známé, umělce a lidi, kterých si vážím, aby podpořili naši pirátskou středočeskou kampaň. Výsledkem je myslím hodně zajímavý mix účinkujících, kteří se různě prostřídají na jedenácti pirátských zastávkách v kraji,“ říká Bartoš. Výběrem interpretů cílí FreeRide tour na mladší generaci. I když to neplatí absolutně. Koncerty jsou samozřejmě přístupné všem. Bartoš se zároveň chystá oslovit mladou generaci dopisem, v němž mimo jiné autenticky vzpomene na svou revoltu vůči šedi systému, která byla kreativní a nezávislou cestou k vlastní svobodě. Do politiky přešel podle svých slov ve chvíli, kdy pochopil, že život ostatních anarchií nezmění a z periferie svobodu neuhájí. Po osmi letech práce pro Piráty je Ivan Bartoš přesvědčen o tom, že jím vedená strana tentokrát překoná pětiprocentní hranici, nutnou pro vstup do Sněmovny. Věří totiž v sílu lidí, kteří kvůli převládajícímu populismu zatím odmítali volit.

„Kdyby šla k volbám většina mladých voličů, co žije v této zemi a přitom vnímá svobodu jako to nejcennější, co máme, tak by ve vládě neseděli populisti. A do parlamentu by se dostalo jenom pár komunistů a lidí s radikálními pravicovými názory. Nebo taky žádní,” vysvětluje Bartoš a dodává: „Populistům a oligarchům u nás nevyhrávají volby davy, ale nezájem čtyř generací! A právě proto se budu opakovaně obracet nejen na mladou generaci s výzvou, abychom všichni dopluli až do volebních místností a dali společně hlas svobodě. Nevolit totiž znamená dát hlas těm, kteří nám chtěj svobodu brát!”

A pirátský boj za svobodu podporují i účinkující: „Svoboda je pro mě v první řadě stav mysli, ale chci žít ve světě, který umožní její zdravý rozvoj,” říká James Cole. „Když už je celkem nevyhnutelný, že tuto republiku může reálně vlastnit koncern Agrofert, bude se mi o něco klidněji spát, pokud bude ve sněmovně Ivan,” dodává Jan Vrobel Gnostag.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama