Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2017 17:52:00

Chceme turisty nasměrovat i mimo centrum města

Chceme turisty nasměrovat i mimo centrum města

Hlavní město se chce zařadit mezi moderní metropole a nabídnout zahraničním turistům i svým občanům atraktivní a praktické informace.

Městská společnost Operátor ICT v rámci konceptu Smart Cities v hl. m. Praze začala vyvíjet Turistickou mobilní aplikaci, která sleduje dva hlavní záměry. Zpřístupnit turistické informace a motivovat návštěvníky k prohlídce zajímavých míst také mimo historické centrum.

Aplikace se vyvíjí pro platformy Android a iOS. Ambiciózní termín nasazení je už tento podzim. „Chceme turisty nasměrovat i mimo centrum města a využít k tomu i trendu zábavných geolokačních her. Prahu ročně navštíví zhruba 6 milionů turistů ze zahraničí a k tomu ještě jeden milion turistů z České republiky. Obvykle se samozřejmě pohybují po těch notoricky známých místech a my jim chceme ukázat, že naše město není jen královská cesta, ale i spoustu dalších úžasných míst,“ říká primátorka Adriana Krnáčová.

„Důležitá je provázanost připravované turistické mobilní aplikace s ostatními fungujícími, ale i připravovanými aplikacemi. Celý návrh je koncipován formou přátelských rad a doporučení, podaných stylem odlehčeného místního průvodce, které lze běžně obdržet pouze od kamaráda žijícího v daném městě,“ vysvětluje záměry vyvíjené aplikace primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Základní funkcionality

Aplikace bude oficiální zdroj aktuálních informací obsahující např. rozsáhlý seznam památek a zajímavostí včetně informací o nich, trasy pro různé cílové skupiny, informace o možnosti slev, dopravu, mapy a navigace na body zájmu, nouzové kontakty a místa, aktuální kulturní, sportovní, společenské a další akce. Dále chce formou geolokačních her a zájmových túr podpořit a motivovat zahraniční i tuzemské turisty Prahy k navštívení zajímavých míst mimo historické centrum, kam v současnosti míří 80 % všech návštěvníků hlavního města. Tímto způsobem budou promována atraktivní místa mimo centrum, čímž by mělo dojít k rovnoměrnější distribuci návštěvníků v rámci Prahy. Vedlejším přínosem bude i získání dalších informací o návštěvnících. Pro rezidenty se v budoucnu plánuje přidání informací o volnočasových aktivitách.

Výchozí situace

Prahu v loňském roce navštívilo více než 6 milionů zahraničních návštěvníků, přes milion tuzemských a žije v ní téměř 1.3 milionu rezidentů. V současné době Praha disponuje pouze rozcestníkem v podobě mobilní aplikace Prague Guide (The Official Prague Portal), která uživatele směruje k vybraným důvěryhodným praktickým aplikacím.

Turistická mobilní aplikace se prolíná a doplňuje s dalšími projekty v rámci celého konceptu Smart Cities v hl. m. Praze a lidé si ji budou moci stáhnout už tento rok na podzim.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama