Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2017 10:01:00

Prezident jmenuje obviněného?

Prezident jmenuje obviněného?

Zatím, jak se zdá, je poněkud předčasné se ptát, zda prezident Zeman jmenuje v případě volebního vítězství hnutí ANO jeho předsedu A. Babiše premiérem.

 Nicméně prezident se již prostřednictvím svého mluvčího Ovčáčka nechal slyšet, že v případě, bude-li již v době voleb do Sněmovny Babiš obviněn Policií ČR z trestného činu, bude i tak jmenován předsedou vlády, resp. pověřen jejím sestavením, což není totéž.

Pokud ovšem ostatní politické strany, které se probojují do Sněmovny, odmítnou v takovém případě s hnutím ANO spolupracovat, zůstane jen u pověření a žádné jmenování se konat nebude.

V tuto chvíli však A. Babiš ještě obviněn není, takže všechny úvahy v tomto smyslu jsou sice zajímavé, ale nemusí být naplněny.

Pokud A. Babiš nicméně v volbách se svým hnutím zvítězí se silným volebním výsledkem, např. zhruba ziskem čtyřiceti procent mandátů Sněmovny dostává se do pro sebe výhodné situace. Názor většiny stran ho zajímat nemusí.

Prezident Zeman A. Babiše jmenuje předsedou vlády, která jako menšinová bude podporována komunisty, např. za post předsedy Sněmovny z jejich řad, a strany Tomio Okamury.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama