Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2017 21:33:00

Když někomu seberete řidičák, tak radši zaplatí

Když někomu seberete řidičák, tak radši zaplatí

Projev na 9. schůzi Senátu dne 16. 8. 2017 k návrhu zákona, kterým se mění zákon o soudních exekutorech a exekuční činnosti

Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, kolegové. Já jenom velmi stručně upozorním na jeden problém, který jsem zmiňoval u tohoto zákona i při jednání na ÚPV. Já vnímám, že tato novela pouze upravuje to, že se týká exekuce v případě neplacení výživného, když se prodlužuje věk z 18 na 26. Nicméně, já mám problém i s tím institutem, protože vím, že na jedné straně někdy v praxi funguje, tam, kde prostě někdo má ty peníze a jenom se brání jejich zaplacení, tak když se mu sebere řidičák, on často radši pak zaplatí. Na druhou stranu, ti, kteří nemají peníze, tak je to může vystavit do složité situace, že třeba jim to zabrání v tom, aby přijali určité zaměstnání např. ve směnném provozu, pokud tam musejí dojíždět a není tam dostatečně silná veřejná doprava. Takže to někdy může tu situaci např. zhoršit i z hlediska toho sledovaného účelu, že ten člověk definitivně nebude mít na to, aby to výživné na dítě platil. Vím, že tento zákon to bezprostředně neřeší, že ten se týká posunu toho věku, ale ten institut je doopravdy podle mě značně problematický z tohoto hlediska.

Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama