Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2017 13:16:16

Sociální demokraté podporují rodiny s dětmi

Sociální demokraté podporují rodiny s dětmi

Při pohledu na negativní demografické trendy je logické, že se politici obracejí k podpoře rodin s dětmi. Ti jsou totiž budoucností každé země, včetně té naší.

 Vláda pod vedením ČSSD zvýšila podporu pracujících rodin s dětmi. Opakovaně zvýšila daňové slevy, které zvyšují čistý měsíční příjem zaměstnance. Rodinná politika je prioritou i z hlediska řešení problému stárnutí naší populace. V tomto roce jsme zvýšili daňové slevy na druhé a třetí vyživované dítě o 200Kč, resp. 300Kč. Celkově sleva na druhé dítě dosahuje 19404Kč ročně a na třetího a dalšího potomka na 24 204Kč ročně. Od roku 2018 vláda prosadila zvýšení dětských přídavků pro pracující rodiny o 300 korun, zvýší se i daňová sleva na první dítě. Zároveň zvyšujeme i výdaje na vzdělání, a to z 85,2 miliard v roce 2013 na 103,6 miliard v tomto roce. Pomáháme rovněž obcím a městům zvyšovat kapacitu mateřských a základních škol a zlepšovat postavení učitelů i nepedagogických pracovníků.

Sociální demokraté si uvědomují, že narození dítěte představuje velkou změnu pro každou rodinu. Proto zavedeme všeobecné porodné, a porodné na dítě zvýšíme na 15 000Kč. Celková finanční i nefinanční podpora rodin s dětmi musí být taková, aby pořízení dětí nevedlo k výraznému poklesu životní úrovně rodiny. Prosadíme rozšíření dětských přídavků na rodiny s průměrným příjmem do 3,5 násobku životního minima. Pracující rodiče budou mít navíc nárok na dětské přídavky o 300Kč vyšší.

Navýšíme rodičovský příspěvek na 300 tisíc korun a zavedeme novomanželské půjčky až do výše 300 000 korun. Budeme pokračovat v podpoře vzdělávání a prosadíme, aby veřejné základní školství bylo pro rodiče a děti bezplatné, včetně volnočasových aktivit. Zaručíme širokou dostupnost veřejných škol a prodloužíme provozní dobu mateřských škol a školních družin. Chceme, aby se škola stala bezpečným místem, kde mohou děti aktivně trávit čas.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama