Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2017 22:03:00

Babiš žádá o možnost nahlédnutí

Babiš žádá o možnost nahlédnutí

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, žádá o možnost nahlédnout do žádosti Policie ČR o jeho vydání k trestnímu stíhání, jež byla předána mandátovému a imunitnímu výboru Poslanecké sněmovny.

 Sněmovní výbor má v této věci rozhodnout zítra a Poslanecká sněmovna pak na své zářijové schůzi, která začíná 5. září.

Zákonná možnost, kterou chce A. Babiš uplatnit, pokud se se svou žádostí obrátí na policii a státní zastupitelství, je logická, neboť jinak by A. Babiš vlastně nevěděl, pokud by nečetl noviny, z čeho je obviňován.

I v tomto případě pokračuje nechutná policejní praxe vypouštění informací z policejních spisů do médií. Tyto informace, které jsou zveřejňovány bez ladu a skladu, mají za cíl ovlivňovat veřejné mínění určitým směrem. Nejsem žádným příznivcem A.Babiše a jeho střetu zájmů. A domnívám se, že v důsledku zveřejnění informací o možném dotačním podvodu v Čapím hnízdě před rokem a půl Babiš již dávno neměl sedět v české vládě, což se Sobotkovi povedlo až více než s ročním zpožděním, ale měl by mít možnost, tak jako každý občan ČR, svého vyjádření a své obhajoby.

Celá věc je o to vážnější, že Babiš a jeho hnutí ANO jsou favority podzimních voleb do Poslanecké sněmovny. Tak, jak zatím přistupují k celému problému představitelé dalších politických stran a také média, jen pl5avytváří prostor k tomu, aby Babiš z pasti, kterou si Čapím hnízdem sám nastražil, uniknul.

Babiš používá argumentaci, která je laciná

Nechci být předčasným prorokem, ale domnívám se, že pokud začnou volební preference hnutí ANO padat, a nemyslím si, že to bude dramatické, a hlavně rychlé, nejspíše se tito voliči přesunou k nově vznikajícím a utvářejícím se hnutím, a nikoli ke „starým“ politickým stranám.

Babiš používá argumentaci, která je laciná, ale v zásadě může být účinná: Celou věc s Čapím hnízdem a možným zahájením trestního stíhání zinscenovaly politické strany, které už 28 let ovládají tuto zemi. A. Babiš je podle vlastních slov ten, kdo chce zkorumpovaný systém politických stran a vlády v této zemi podstatným způsobem změnit ve prospěch občanů.

Babiš má kromě své výřečnosti také ještě jednu velkou přednost, a tou je vlastnictví velkých médií, jako je MF Dnes, iDnes, Rádio Impulz a podobně. Všechna tato média se mohou zapojit do Babišovy krycí operace v souvislosti s jeho vyviněním z odpovědnosti za podvod týkající se dotace 50 milionů korun pro farmu Čapí hnízdo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama