Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2017 14:30:00

Růst příjmů zajistí nižší daně, nikoli umělé navyšování minimální mzdy

Růst příjmů zajistí nižší daně, nikoli umělé navyšování minimální mzdy

Komentář ekonomického experta ODS ke zvýšení minimální mzdy

 Dnešní vládní rozhodnutí o zvýšení minimální mzdy je absurdní snahou, jak vyvolat dojem, že chce vláda přilepšit našim zaměstnancům. Pokud by to vláda myslela s peněženkami všech zaměstnanců skutečně vážně, sníží daně či odvodové povinnosti. To pocítí ve svých peněženkách všichni zaměstnanci, nikoliv pouze cca 2 % zaměstnanců pobírajících minimální mzdu. Zvýšení minimální mzdy je ze strany agrosocialistické vlády populismus.

Vláda vůbec nebrala v úvahu názory podnikatelského sektoru. Je vidět, že na vládě, resp. v tripartitě, mají zastání jen odbory. Připomeňme, že minimální mzdu pobírají ti nejméně kvalifikovaní zaměstnanci. Pokud minimální mzda poroste bez ohledu na růst produktivity, budou to právě nízkokvalifikovaní zaměstnanci, kteří budou v krizových dobách přicházet kvůli vyšší minimální mzdě jako první o práci.

Růst mezd a platů v době ekonomického růstu a v souladu s růstem produktivity je cíl, o který usilujeme všichni. Růst prosperity a bohatství však nelze zajistit podobnými regulacemi a rozhodnutími ze Strakovy akademie, jak to dnes předvedla agrosocialistická vláda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama