PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2017 21:42:40

Jste PRO vystoupení z EU nebo pro referendum o setrvání v EU? To je rozdíl!

Jste PRO vystoupení z EU nebo pro referendum o setrvání v EU? To je rozdíl!

Aliance národních sil dlouhodobě říká: vystupme z EU, která je nereformovatelná, a hlasování o vystoupení proveďme v těchto volbách. Volme strany, které jsou PRO vystoupení z EU.

 Podle statistických údajů přechod západoevropských zemí na euro představoval v těchto zemích zvýšení cen v průměru o 40 %. V tzv. východoevropských pak o 50 %. Vážně to chceme dopustit?

Momentální premiér B.Sobotka plánuje připoutat Českou republiku více k eurozóně. A to navzdory mínění většiny obyvatel. V podstatě si bere Českou republiku jako rukojmí. Na závěr svého mandátu totiž chce vláda pod jeho vedením požádat, aby mohl být český ministr financí přítomen na jednání svých kolegů ze zemí platících eurem. Cílem je, aby měla ČR možnost udržet se mezi tzv. tvrdým jádrem EU.

B. Sobotka ví, že končí a snaží se zavděčit ve svém patrně plánovaném novém působišti - v Bruselu. Proto usiluje o to, aby zbavil naší zemi posledního znaku naší suverenity, tedy vlastní měny. Až se jí zbaví, tak bude totiž jakákoliv česká vláda v podstatě zbytečná, protože už nebude mít v ČR prakticky na nic vliv. Ztratíme tím poslední nástroj k ovlivňování vlastní ekonomiky.  A když nebudeme poslouchat, tak bankomaty přestanou vydávat eura. Stejně jako se tomu stalo v Řecku.

Aliance národních sil dlouhodobě říká: vystupme z EU, která je nereformovatelná, a hlasování o vystoupení proveďme v těchto volbách. Volme strany, které jsou PRO vystoupení z EU. Pokud ale budou lidé volit tak, "jako tradičně", tak bude možnost referend nadále jakoukoliv vládou i parlamentem brzděna, a to se všemi souvisejícími důsledky.

Pokud však budou lidé volit jinak a zvolí si "po novu", pak nová vláda může (a musí) zahájit kroky na urychlený odchod z EU i bez referenda. Jak setrvale upozorňujeme, tlačí nás všechny čas, kterého je na nápravu stále méně a už jsme ho věčným a marným povídáním o referendu ztratili až až. Ztratili jsme několik let, zatímco protistrana se činí.

A poznámku na závěr: samotné referendum o vystoupení z EU ještě neznamená, že strany, které ho mají v programu, jsou automaticky PRO vystoupení z EU. Žádejte proto od politických stran jejich jasné stanovisko k otázce vystoupení z EU. A ten samý požadavek se týká i našeho odchodu z NATO, které je s EU silně smluvně, personálně, organizačně a finančně propojeno.

Zatím téměř všichni svá stanoviska k této otázce skrývají za referendum. Jinými slovy za čistě technickou otázku, jakým způsobem hlasovat. Nikoliv ovšem JAK hlasovat. A to je zásadní rozdíl. V této chvíli si lze klást pouze řečnickou otázku, proč tomu tak je. Voliči by se ale měli ptát kandidátů přímo a trvat na odpovědi.


Vladimíra Vítová, Jaroslav Tichý

ANS / ČSNS


www.aliancens.cz



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama