JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2017 16:06:00

Vyhlášení doby zvýšeného nebezpečí vzniku požárů je zrušeno

Vyhlášení doby zvýšeného nebezpečí vzniku požárů je zrušeno

Na území Jihomoravského kraje bylo dnes zrušeno vyhlášení doby zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Opatření zrušil hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek stejně jako v případě jeho vyhlášení na návrh Hasičského záchranného sboru.

 Nařízení platilo od 18. července 2017. „V lesních porostech a jejich bezprostředním okolí platil po celou dobu zákaz rozdělávat nebo udržovat oheň, kouřit a manipulovat se zábavnou pyrotechnikou. Zejména pro pořadatele letních táborů nebo organizátory různých akcí to mohlo znamenat výrazné omezení. Chtěl bych poděkovat obyvatelům Jihomoravského kraje za vstřícnost a pochopení této mimořádné situace a dodržování příslušných zákazů. Platí, že hejtman vydává i ruší toto nařízení na základě doporučení hasičů, kteří sledují dlouhodobě statistiky požárovosti. Vyhlášení doby zvýšeného nebezpečí požáru je vydáno za základě těchto statistik, příznivé meteorologické situace a také v souvislosti s tím, že končí nebo jsou již na většině území ukončeny sklizňové práce na polích,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Rozhodnutí o odvolání doby zvýšeného nebezpečí vzniku požáru nabývá účinnosti uveřejněním na úřední desce Krajského úřadu Jihomoravského kraje a bude rozesláno na všechny obce v kraji. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama