Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2017 18:20:37

Sociální demokraté podporují růst mezd a platů

Sociální demokraté podporují růst mezd a platů

Jedinou cestou ke zlepšení životní úrovně našich občanů je zvyšování mezd a platů. Vláda činí co může, teď jsou na řadě podnikatelé a firmy.

Vláda pod vedením ČSSD aktivně přispěla ke zvyšování životní úrovně občanů. Nastartovali jsme ekonomický růst, snížili nezaměstnanost, pravidelně zvyšujeme minimální mzdu, každoročně zvyšujeme platy zaměstnancům ve veřejném sektoru, vedeme sociální dialog s odbory a zaměstnavateli. Díky tomu roste reálná mzda i kupní síla obyvatel ČR.

Průměrná reálná mzda se zvýšila od roku 2013 o 3700Kč. Skončili jsme s politikou nesmyslných škrtů, nízká nezaměstnanost přispívá k růstu mezd a vede ke zlepšení celkové situace zaměstnanců. Za Sobotkovy vlády máme nejnižší nezaměstnanost v Evropské unii.

Přibývá volných pracovních míst, zvýšila se minimální mzda o 2500 Kč na 11 000 korun. A od příštího roku vzroste na 12 200 Kč. Pracovat se musí vyplatit i nejméně kvalifikovaným profesím Postupné navyšování minimální mzdy se pozitivně odráží v celkovém růstu mezd v ekonomice. Platy učitelů, hasičů, zdravotních sester, lékařů, policistů, vojáků, pracovníků v sociálních službách a dalším zaměstnancům veřejného sektoru pravidelně rostou. ČSSD zajišťuje spravedlivé platy pro lidi, které poskytují veřejné služby. Zároveň podporujeme akci odborů KonecLevnéPráce.

ČSSD bude pokračovat ve spravedlivějším daňovém rozložení tak, aby se daňová zátěž přesunula z pracujících a malých a středních firem na velké podniky a vlastníky velkých majetků. Prosadíme spravedlivější zdanění spotřeby, které ušetří peníze většině obyvatel. Zavedeme progresivní zdanění velkých firem s vysokými zisky a daň z prodeje podílů firem či akcií. Zavedeme progresivní zdanění z bankovních aktiv a budeme bojovat proti daňovým únikům a daňovým rájům.

Zavedeme progresivní zdanění příjmů fyzických osob a tím zvýšíme příjem 98% zaměstnanců. Odstraníme špatný a zavádějící konstrukt super hrubé mzdy. Podpoříme dědickou a darovací daň u majetku nad 50 milionu korun. Zajistíme, aby snižování daní nezvyšovalo zadlužení či by snižovalo dostupnost a kvalitu veřejných služeb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama