PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2017 7:28:00

Kraj dostane 16,87 milionu na navýšení platů sester

Kraj dostane 16,87 milionu na navýšení platů sester

Ministerstvo zdravotnictví schválilo poskytnutí státní dotace ve výši 16,87 milionu korun pro 1117 vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků, kteří jsou zaměstnáni u poskytovatelů zdravotních služeb v Královéhradeckém kraji.

 O tyto finance kraj požádal ministerstvo minulý týden.

„Poskytnutí financí na navýšení platů vnímáme jako krok ke stabilizaci středního zdravotnického personálu. Vedení Královéhradeckého kraje si uvědomuje, jak náročná je vykonávaná činnost sester a všech dalších nelékařských pracovníků v lůžkových zdravotnických zařízeních, a proto doufáme, že tento příspěvek pomůže ke zlepšení poměrů v krajském zdravotnictví,“ sdělil hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Krajské organizace se s navýšením platů zdravotním sestrám a dalšímu zdravotnickému personálu ve směnném provozu již vyrovnaly. O dva tisíce navíc dostali zaměstnanci už ve výplatě za měsíc červenec. Další náklady na navýšení platů nyní pokryje státní dotace.

„Ministerstvu zdravotnictví jsme dodali kompletní seznam požadavků všech patnácti námi oslovených subjektů, ze kterého vyplynula výsledná suma 16,9 milionu korun. Nevyhověno bylo pouze Protialkoholní záchytné stanici Královéhradeckého kraje, která nesplnila podmínky pro poskytnutí státní dotace,“ informoval náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar s tím, že daný subjekt dle zákona nedisponuje oprávněním k poskytování zdravotních služeb lůžkové péče.

Výše dotace, kterou stát kraji poskytne, je 16 871 350 korun. Konečná částka je snížena o 64 320 korun, které požadovala Protialkoholní záchytné stanici Královéhradeckého kraje. Navýšení platů zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu o dva tisíce korun se v Královéhradeckém kraji týká celkem 1117 pracovníků.

Seznam poskytovatelů zdravotnické péče, kterým bylo vyhověno v žádosti o dotaci na navýšení platů zdravotnických pracovníků ve směnném provozu:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama