Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2017 13:45:49

Žijeme v Kocourkově?

Žijeme v Kocourkově?

Některá vládní nařízení postrádají koncepci i vymahatelnost.

 Některé zbytečné problémy si občas vyprodukujeme sami nebo pomocí nápadů našich vládních představitelů. Žijeme v demokratické zemi a každý má právo podnikat, pokud se to shoduje s platnými zákony a ustanoveními. Jenže v tom je právě háček. Některá nařízení spíše působí jako zásah do suverenity každého z nás. Napřed se hovořilo o povinné předškolní docházce do mateřské školy pro problémové děti. Teď už tam musí všechny. Nikoho nezajímá, jak starosta obce zkontroluje, zda děti do poslední třídy mateřské školy skutečně chodí, nikoho nezajímá, zdali v obci je mateřská školka nebo budou muset rodiče děti vozit do vzdálenějších míst. A pokud je do školky nedají, následuje pokuta.

Stejně tak je tomu s protikuřáckým zákonem. Nikdo si samozřejmě nepřejeme obědvat v zakouřených prostorách, nebo aby je navštěvovali rodiče s dětmi. Ale celkový zákaz jen způsobil vygenerování dalších problémů. Lidé kouří na chodníku, v jedné ruce pivo, ve druhé cigaretu, halasně se baví a ti, kteří bydlí nad restauračním zařízením, si to “užívají“. Když otevřou okno, mají byt plný stoupajícího kouře a k tomu ještě musí nechtíc poslouchat hlučnou zábavu. Přibyla práce i městské policii, jelikož je k takovýmto excesům často volána.

V poslední době pronikla i zpráva o tom, že někteří by rádi zpoplatnili sbírání hub. Co nás ještě čeká, se dá těžko předpokládat. Naše vláda je skutečně dělná, ale většinou směrem, který si nikdo nepřejeme. Možným řešením je maximálně využít volby do Poslanecké sněmovny a dát hlas těm, kteří používají zdravý rozum a tyto nesmyslné příkazy a zákazy uvedou na pravou míru. KSČM připravila volební program, jenž může pomoci nám všem zajistit klidný a spokojený život.

Emil Pernica, kandidát KSČM pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Jihomoravském kraji a předseda OV KSČM Blansko
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama