Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2017 17:36:00

Naším cílem je konkurenceschopnost kraje

Naším cílem je konkurenceschopnost kraje

Sektorovou dohodu pro oblast energetiky uzavře Královéhradecký kraj, Asociace energetických manažerů, z. s. a Střední průmyslová škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové.

„Asociace energetických manažerů vyzvala jednu z našich středních škol ke spolupráci se zajištěním dostatečného počtu kvalifikovaných odborníků v energetice. Naším společným cílem je to, aby Královéhradecký kraj do budoucna nezaostával v této oblasti a mohl konkurovat vyspělým regionům ve využívání nových technologií,“ vysvětlila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, která je odpovědná za oblast školství.

Sektorová dohoda Královéhradeckého kraje pro energetiku vytváří organizační, morální a etický rámec pro všechny účastníky. Konkrétně má zajistit koordinaci aktivit zúčastněných subjektů na trhu práce a také nastavit formy vzájemné spolupráce při podpoře technického školství.

Zásadní úkol připadá v této snaze Střední průmyslové škole, Střední odborné škole a Střednímu odbornému učilišti v Hradci Králové. Vzdělávací zařízení je proto jedním ze signatářů sektorové dohody.

„Věřím, že díky hlubší spolupráci s podniky se nám podaří získávat více uchazečů o elektrotechnické obory, jejichž absolventů se v současné době na trhu práce zoufale nedostává. Podniková sféra se totiž v dohodě zavazuje k odborné spolupráci a materiální podpoře výuky, odborného výcviku i soutěží v odborných dovednostech,“ ocenil ředitel školy Pavel Jankovský.

Škola v Hradební ulici bude zajišťovat nábor studentů a přípravu absolventů v oborech „Mechanik elektrotechnik“, „Elektrotechnika“, „Elektrikář“, „Elektromechanik pro zařízení a přístroje“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama