RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2017 11:41:28

Moste, kdo tebou vládne?

Moste, kdo tebou vládne?

Vyšetřování Policie ČR některých mosteckých kauz a politiků, bývalých i současných ještě neskončilo a podnikatelsko-politická mašina funí dále do svého kopečku za dalšími a dalšími milióny z veřejných prostředků.

O kauze KD Repre se již psalo, píše a určitě ještě bude psát. Vždyť je to sousto největší! Ale zatím se daří prostřednictvím mediální masáže Mosteckého deníku tzv. propagovat akce další. Akce relativně menšího finančního záběru. Ale každá koruna dobrá, že? O jakémsi lanovém centru v lokalitě parku (což je dost silné slovo) Šibeník se již píše také nějakou dobu. Občanům Mostu je jeho budoucnost malována v těch nejrůžovějších barvách a přibývá v této stavební konstrukci objekt za objektem. Naposledy dle srdceryvnému článku dvorního ša…, pardon novináře, údajně primátora Paparegy, jde o záměr za nějakých 26 mil. Kč postavit dvacetišestimetrovou rozhlednu. Jasně, vždyť na hrad Hněvín, odkud již od jeho vstupu, natož pak z jeho vyhlídkové věže, je Most jako na dlani, to však asi nestačí a magistrátní vedení hodlá svým zaměstnancům a „věrným“ zkrátit docházkovou vzdálenost k místu nadhledu nad svým městem, které by si mohli chodit prohlížet třeba i během delší přestávky na oběd. 

Sleduji dění i v jiných městech či regionech ČR a s obdivem registruji jejich snahy po odpovědích na výzvy doby i očekávaní budoucnosti. Dřívější vedení města, z jehož lůna vzešli i někteří současní borci, chtěli a docela úspěšně toho dosahovali, město Most zabetonovat, osadit zámkovou dlažbou a udělat z něj jedno velké parkoviště. Na místo toho, aby reagovali na klimatické změny a snažili se město např. ozelenit, vybudovat více parkových a zelených ploch, třeba i na rovných střechách panelových domů. Beton, ani zámková dlažba totiž vodu nezadrží, ani neuspoří, natož aby osvěžila v parných letních dnech. To současné vedení pokračuje v marnivosti a povídá se, že i v nastavených trendech „všimného a oceňování“ pro rozhodování politiků ve schvalovacích procesech právě pro akce typu rozhledna, „najednou se objevená starostlivost“ o KD Repre a atd. Dle slov primátora pro Deník Mostecka k záměru stavby vyhlídkové věže na vrchu Šibeník se městu finančně daří a bylo by škoda, aby se na tomto finanční „profitu“ nemohli podílet místní podnikatelé podporující zdejší a „hlavní“ volební politická uskupení napříč politickým spektrem. Oranžoví, rudí, modří, žlutí, ti více „dohněda“, ale i bez bližšího určení barvy jsou přeci bratři a sestry, a házení „perel“ a vábniček svým voličům je jakýmsi dlouhodobým mosteckým koloritem. Zejména když si tyto šarády voliči sami platí. Bavíme se totiž o veřejných financích, z nichž se hradí i ony „odpady zadarmo“, že?  A dle slov „lomského učně“ - náměstka primátora Hrvola si rozhlednu občané nejen zaplatí, ale budou platit i vstupné. Že by byly tzv. volňásky pro vyvolené, se můžeme jen domnívat! Prostě zeleň, parky, přístup z pohledu permakultury současnému vedení nic neříká, stejně jako tzv. participativní rozpočet, který se snažili od politického hnutí OMMO z jeho programu opsat, ale nedokročili a zůstali u jakéhosi paskvilu tří údajně vydiskutovaných investičních akcí v měsíční anketě Mosteckých listů. Proč již tehdy se neobjevil záměr výstavby vyhlídkové věže? Ono to totiž asi ještě v té době nikoho z podnikatelské lobby nenapadlo. Takže už nyní je hlavní abonent na rozhlednu zřejmě znám.

Kdosi se mě nedávno zeptal, jak to vidí opozice, co ona na to? Odpověděl jsem otázkou, jakouže opozici to má na mysli? Na magistrátu, ani v jeho zastupitelstvu přeci žádná reálně a standardně fungující opozice dávno není. Když se náhodou objeví v médiích pokus o popsání jakéhosi koaličního a opozičního zápolení, pak vězte, že se jedná toliko o „divadelní štulcování“, z něhož pozorný divák nemá šanci zjistit, kdo je kdo a o co to vlastně kráčí. „Kalí vodu, Vojtěchu, kalí vodu…“, by řekla bodrá babička pomalejšího Otíka z dnes již české filmové klasiky Vesničko má středisková. My v Mostě však nežijeme ve filmu, jen jsme pro něj trvale jako trapný kompars využívání. A kdyby to šlo bez občana při volbách, pak se domnívám, že by žádný „cukr nebyl, ale jen bič nějaké koalice“. Nejlépe ze všech tzv. tradičních politických stran a místních Babišů. Jeden to nyní údajně režíruje až z pražského Žižkova z Čajkovského ulice a tam není vidět ani z Hněvínu, natož z nějaké dvacet šest metrů vysoké rozhledny, která ještě nestojí.

Vlastimil Balín, jednatel OMMO


celý článek DM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama