Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2017 21:23:07

Možné zneužití Finanční správy mne velmi zneklidňuje

Možné zneužití Finanční správy mne velmi zneklidňuje

Pokud je pravda, co se v těchto dnech dozvídám ohledně možné účelové likvidace společnost FAU ze strany Finanční správy, považuji to za vážný problém a nebezpečnou věc.

Finanční správa se má chovat nezávisle, rozhodovat dle zásady padni komu padni, nesmí podléhat politickým ani ekonomickým vlivům a už vůbec není možné, aby byla v podezření, že dokáže pracovat na objednávku. Jako se mi nelíbila zjevná nečinnost Finanční správy v případě korunových dluhopisů, nelíbí se mi ani, že stále častěji dochází k nadužívání tzv. zajišťovacích příkazů.

I proto znovu zařazuji na zářijové jednání Rozpočtového výboru Poslanecké Sněmovny problematiku jak zajišťovacích příkazů, tak korunových dluhopisů. Chci, aby Rozpočtový výbor byl informován ohledně postupu Finanční správy vůči společnosti FAU, chceme od ředitele Finanční správy slyšet jasné ujištění, že tato instituce pracuje tak, že nedochází k jejímu ovlivňování.

Pokud informace o zásahu Finanční správy ve věci FAU budou pravdivé a potvrzené, pak je na místě, aby z toho pan generální ředitel vyvodil jasné závěry včetně své vlastní zodpovědnosti.

Ing. Václav Votava, předseda Rozpočtového výboru Poslanecké Sněmovny

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama