Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2017 15:15:57

Sázím na to, že se do Sněmovny dostaneme

Sázím na to, že se do Sněmovny dostaneme

Předseda Svobodných Ing. Petr Mach, Ph.D., rezignoval k 31. srpnu na funkci poslance Evropského parlamentu.

Před novináři k tomu dnes mj. sdělil: „Rozhodl jsem se obětovat funkci poslance Evropského parlamentu, abych se od tohoto okamžiku plně soustředil na domácí politiku v České republice. Jako lídr povedu Svobodné do říjnových parlamentních voleb. Českou Poslaneckou sněmovnu považuji za mnohem důležitější politickou instituci než Evropský parlament. Voličům chci tímto krokem dát jasně najevo, že sázím na to, že se Svobodní do Sněmovny dostanou. Chceme, aby v Poslanecké sněmovně byly konečně zastoupeny myšlenky svobody, skutečné demokracie, úsporného státu a respektu vůči jeho občanům. Chceme mít z České republiku svobodnou, bezpečnou a prosperující zemi!“

Ing. Petr Mach, Ph.D, (nar. 1975) vystudoval VŠE (1999), vyučoval ekonomii na VŠ a v r. 2009 založil Stranu svobodných občanů. Do Evropského parlamentu byl zvolen v r. 2014.

Za Svobodné do EP od 1. září 2017 nastoupí RNDr. Jiří Payne (nar. 1956), který byl na druhém místě kandidátky. Vystudoval jadernou fyziku (1981) a pracoval jako programátor, pečovatel a topič. Po roce 1990 byl mj. poslancem (za OF a ODS) a později náměstkem ministra obrany. V r. 2009 stál u vzniku Svobodných.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama