Ing. Josef Novotný

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2017 11:05:55

Váš kandidát do PSP za Liberecký kraj

Váš kandidát do PSP za Liberecký kraj

Jsem velmi hrdý na to, že si mě Svobodní v primárkách vybrali jako jejich kandidáta do Sněmovny. Je to v mých 28 letech moje první kandidatura v národních volbách vůbec.

Najdete mě jako:
6. Josef Novotný, 28 let, logistik, systémový analytik, dopravní specialista
Během letních prázdnin jsme se potkávali při kontaktní kampani například v městech:
  • Sloup v Čechách,
  • Nové Město pod Smrkem,
  • Lázně Libverda,
  • Frýdlant,
  • Turnov,
  • Horní Řasnice,
  • Liberec,
  • ... další budou nsáledovat.

Co chci potenciálně jako poslanec zlepšit nebo změnit? 

  1. Především prosazovat kvalitnější, rychlejší výstavbu dálnic, rozšíření této sítě a zkapacitnění stávajících silnic I. třídy. Chci novelizaci zákona o pozemních komunikacích, konkrétně ohledně PPP projektů. 
  2. Zabývám se také bezpečností na silnicích a chtěl bych iniciovat revizi dosavadní teorie a praxe v autoškolách. Musíme do provozu pouštět kvalitně připravené řidiče.
  3. Chci iniciovat revizi trestů a přestupků. Banální prohřešky (0,3 promile u cyklisty, chybějící drobnost v povinné výbavě, nerozsvícení, nepřipoutání se) by nemělo být trestáno drakonicky. Naopak agresivita, naschválnost a neurvalost - to je skutečné pirátství.
  4. Dopravní plynulost ve městech - lepší a inteligentní semafory, obchvaty kolem měst a vesnic, nové prostředky na P+R a K+R parkování.
  5. Letecká doprava - podporuji novelizaci zákona o civilním letectví. Snazší podmínky pro amatérské provozovatele modelů a dronů. Jsem proti zpřísňování podmínek a zachování zdravého selského rozumu.
  6. Jsem proti megalomanským projektům, které pouze slouží k pumpnutí veřejných peněz. Jsem skeptický vůči výstavbě kanálu DOL a výstavbě vysokorychlostní tratě (VRT) do každého okresního nebo krajského města. VRT má opravdu cenu mezi Prahou a Ostravou.

Budu rád, když se spolu budeme potkávat a diskutovat. Doprava je zajímavé a nosné téma pro naší společnost. Kvaltní dopravní spojení a možnosti mobility ovlivňují hospodářskou prosperitu země. Máme na to být zemí, kde jezdíme po kvalitních silnicích. Můžeme být zemí, kde doprava funguje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama