Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2017 14:57:00

Andrej Babiš ani Agrofert nejsou malým ani středním podnikatelem

Andrej Babiš ani Agrofert nejsou malým ani středním podnikatelem

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2017 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

 Vážené dámy a pánové,

je nezbytné, aby to, zda se stal nebo nestal trestný čin, rozhodl soud, jelikož projekt Čapího hnízda byl financován z veřejných prostředků, určených v rámci cestovního ruchu pro malé a střední podnikatele a Andrej Babiš nebo Agrofert nejsou malým ani středním podnikatelem. To jsou fakta. Proto my v SPD považujeme za správné a nutné úplné prošetření dotačního titulu Čapí hnízdo.

Dovolte, abych se na problematiku evropských dotací podíval podrobněji. Takzvané evropské dotace ve skutečnosti plynou jednak přímo z daní našich občanů a také nepřímo z peněz, které evropské firmy vyvádějí z naší země. Proto si troufám tvrdit, že jde hlavně o naše peníze.

Dotace Evropské unie vytváření korupční prostředí a ničí trh pro férové podnikání. Zjednodušeně řečeno, jsou zde hlavně proto, aby upevnily moc Evropské unie nad naší zemí a poskytly zdroje pro stranicko-podnikatelské mafie na různé úrovni.

Na programu schůzí Parlamentu tedy už dávno mělo být téma co se děje s dotacemi a že mají korupční charakter. Dnes například víme, že ve známé kauze regionálního operačního programu ROP Severozápad vyčíslila policie zatím škodu na 13,9 mld. korun a jeden z obviněných už dosvědčil, že minimálně stamilióny plynuly vlivným členům ČSSD a ODS a zřejmě i do stranických pokladen.

Na závěr bych chtěl sdělit, že poslanci našeho hnutí SPD budou hlasovat pro vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka v souladu s doporučením mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny, jelikož ten jediný měl možnost se seznámit s policejním spisem.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama