Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2017 16:17:00

Paní poslankyni Válkové - jestli někdo do toho tahá politiku, tak to jste vy

Paní poslankyni Válkové - jestli někdo do toho tahá politiku, tak to jste vy

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2017 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

 Nejdříve chci ocenit omluvu pana místopředsedy Vondráčka mému kolegovi, bývalému primátorovi panu docentu Svobodovi - pozdě, ale přece. Takže si toho skutečně cením.

K paní poslankyni Válkové, prostřednictvím pana místopředsedy - možná se nemusíme chytat za slovo. Nebyli jsme to my, kteří říkali, že je to politický útok, policejní provokace, účelovka, kampaň, načasování. To jsme nebyli my. Takže jestli někdo do tahá politiku, tak to jste vy a vaše hnutí. Dneska jste tedy výrazně ubrali a je to dobře. Ale když si vezmu vyjádření pana místopředsedy Vondráčka v minulých týdnech nebo vaše v Událostech a komentářích, tak to bylo pořád "zpochybňování policie, policejní provokace, fabulace, výmysly". A dneska všichni mluví o farmách, tak já budu taky mluvit o farmě, ale o farmě zvířat. A vy, kteří jste to četli, tak víte moc dobře, jaké je to ústřední heslo: Všechna zvířata jsou si rovná, ale některá jsou si rovnější. A vy mnozí to bohužel v tomto případě nebo v tomto volebním období dokazujete. To je celé.

Vy říkáte na jedné straně, že nechcete, abychom soudili - a já s tím naprosto souhlasím a nebudu se vyjadřovat k té předmětné kauze, to není ani mým úkolem, ale vy se k tomu vyjadřujete a říkáte: Tam chybí důkazy, tam chybí tohle, tohle. To já nevím, nejsem ani člen mandátového výboru a vůbec mi to nevadí. Jenom vím, že pan primátor Svoboda - vy jste říkala, že byl vydán pro trestný čin - když tak podezření, ne?, když už se máme chytat za slovo, jak jste to udělala vy.

Ale byl obviněn a obžalován za hlasování, politické hlasování. To je to, v čem jsme viděli rozdíl. Stíhání za politické hlasování a teď nechci říkat kauzy, jestli tam dal posudky a co říkali úředníci, co doporučovali. A dneska je tady žádost policie o nějakých činech, které nesouvisí s politickým hlasování. Na tom se přece shodujeme. A to je ten podstatný rozdíl, který vidíme a na který oprávněně poukázala má kolegyně Jana Černochová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama