Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2017 8:37:00

Ministr Chovanec nedokázal stabilizovat policii

Ministr Chovanec nedokázal stabilizovat policii

Proběhla bilanční schůzka premiéra Sobotky a ministra vnitra Chovance. I přes pomyslné přátelské poplácání po ramenou na následné tiskové konferenci musím konstatovat, že pan ministr bohužel nedostál všemu, co na začátku svého působení slíbil.

 Policie a bezpečnostní sbory obecně se nadále potýkají s vysokou odchodovostí, nestabilitou, nedostatečnou motivací a špatnou vybaveností. Nejen v Praze, ale i v jiných krajích chybí stovky policistů. Nedaří se například ani takové věci, jako nákup a výměna uniforem. Nesplněným slibem dodnes zůstala také tzv. Bílá kniha o policii, která měla být klíčovým koncepčním dokumentem.

Byť situaci v resortu vnitra vnímám o něco pozitivněji, než je tomu například v resortu obrany, kde lze s ohledem na jeho neschopnost jen těžko hledat pro současného ministra slova uznání, domnívám se, že v uplynulých letech bylo možné řadu věcí udělat lépe a využít více také příznivé ekonomické situace a politické stability. V oblastech, jako jsou například eGovernment či zavedení institutu státní služby, jsou tak uplynulé čtyři roky pouhou promarněnou příležitostí.

Jana Černochová
expertka ODS pro obranu
1. místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS
členka sněmovních výborů pro bezpečnost a obranu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama