Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2017 22:01:07

Zastupitelstvo schválilo dostavbu Starochodovské školy

Zastupitelstvo schválilo dostavbu Starochodovské školy

Zastupitelstvo MČ Praha 11 se dnes po dlouhých měsících usneslo na potřebě dostavby ZŠ Chodov. Rada městské části tak má volné ruce k zajištění jejího financování, strategii připraví do konce roku.

Na dnešním 31. zasedání Zastupitelstva jedenácté městské části došlo konečně k posunu jednoho z nejpalčivějších místních témat: dostavby západního křídla Starochodovské školy. Na základě přijatého usnesení dostala Rada městské části „zelenou“ k finalizaci návrhu financování projektu. Historická budova ZŠ Chodov (Květnového vítězství 57) se tak po letech dočká zasloužených úprav.
„Mám radost, že zastupitelé dostavbu podpořili  – vždyť se jedná o školu s více než stoletou tradicí, jeden ze symbolů naší městské části. Pokud jde o financování stavebních úprav a pokrytí souvisejících nákladů, z projektu, který jsme nechali zpracovat, vyplývá, že se objem finančních prostředků na jeho realizace pohybuje kolem 110 mil. Kč. Takovou částku MČ Praha 11 nemá k dispozici, při přípravě návrhu dalších kroků tedy budeme brát primárně v úvahu variantu čerpání dotací z Evropské unie a zároveň pokračovat v intenzivních jednáních s Magistrátem hl. m. Prahy o možnostech kofinancování,“ uvedl Ing. Ondřej Prokop (ANO), zastupitel MČ Praha 11 a hl. m. Prahy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama