Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2017 17:21:36

Přítel se přes palubu nehází ani tehdy, když jde o prachy

Přítel se přes palubu nehází ani tehdy, když jde o prachy

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 9. 2017 k třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se ruší zákon č. 99/2000 Sb., o zákazu dodávek pro jadernou elektrárnu Búšehr

Pan ministr zahraničních věcí jako poslanec není na hlasování zákona o zrušení dodávek pro jaderný program Búšehr, pan ministr zahraničních věcí právě teď diskutuje v Národním divadle s odborovými organizacemi, což je samozřejmě agenda ministru zahraničí a poslanci příslušející v okamžiku, kdy mi tady o něčem takovém rozhodujeme. To je prostě hanba, kolegové ze sociální demokracie. To se nedělá. (V sále je veliký hluk!)

Dovolte mi, protože odpověď nedostanu, abych sdělil stanovisko frakce TOP 09. Chápu jistou pragmatičnost v předložení tohoto návrhu, embargo je zrušeno, formální důvody k trvání tohoto zákona již neexistují. Ale není pravda, že neexistují důvody. Myslím, že bychom se měli pokusit reflektovat názory země, která se cítí být íránským jaderným programem stále ohrožena, která řadu z nás oslovila formální i neformální cestou s tím, že by nerada viděla zrušení tohoto návrhu, je-li to země, která s námi udržuje desítky let nadstandardní přátelské vztahy, tak bychom se nad tím neměli nezamyslet.

Jedna z věcí, za kterou rád kdykoliv pochválím jako opoziční politik vládu, je fakt, že po celou dobu svého mandátu udržovala s vládou Státu Izrael nadstandardní vztahy, jak bylo zvykem vlád minulých. Proto mě mrzí, že teď na poslední schůzi Poslanecké sněmovny tento zákon předkládá a prosím všechny, abychom zvážili, zda pro to zvedneme ruku. Jsme přesvědčeni, že přítel se přes palubu nehází ani tehdy, když jde o prachy. Děkuji. (Potlesk poslanců TOP 09.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama