Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2017 17:25:27

Tohle není otázka pouze byznysu

Tohle není otázka pouze byznysu

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 9. 2017 k třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se ruší zákon č. 99/2000 Sb., o zákazu dodávek pro jadernou elektrárnu Búšehr

Samozřejmě, že pro někoho to může být otázka pouze byznysová. Já tomu rozumím. Ale tohle není otázka pouze byznysu, to je otázka také dlouhodobého přátelství a zahraniční strategie. Jestliže řekneme: Izrael není náš partner, není to ten, s kým spolupracujeme dlouhodobě už od dob Masaryka, tak můžeme říci, že je nám to jedno. Tak to schvalme. Je to byznys, ale v tom případě si na rovinu otevřme otázku:Takže nám je vlastně jedno, že Rusko atakovalo Ukrajin, a zrušme sankce. To je také byznys. Jasně, v Rusku je velký trh, takže nám vlastně bude jedno, že se nectí dohody, bude nám jedno, že tím můžeme ohrozit i otázku míru, že tím prostě zradíme naše spojence, prostě jenom proto, že v tom je byznys. Jestli o tom chcete tímhle tím způsobem přemýšlet, můžeme začít spolupracovat a podporovat např. zbraněmi různé státy, kde se vraždí civilní obyvatelstvo. Je-li to jenom otázka byznysu, je to skutečně pouze v této rovině, a to za KDU-ČSL odmítám. Díky. (Potlesk.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama