Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2017 16:33:00

Elektronické recepty – jak hezky to zní

Elektronické recepty – jak hezky to zní

Komentář na facebookovém profilu k elektronizaci veřejné správy

Když se objevila myšlenka ohledně elektronických receptů, tak jsem se nemálo odborníků na zdravotnictví ptala (upozorňuji, že jsem prostý uživatel zdravotního systému, odborně si na tuto oblast netroufám) na dvě otázky:
  1. Jak to bude řešeno v místech, kde je problematický přístup k internetu?
  2. Jak to bude řešeno, když praktický lékař nebo i jiný lékař navštíví pacienta doma?

Nikdo mi nedal kloudnou odpověď ani na jednu. Tak jsem navrhovala, aby to zatím nebylo povinné, hlavně pro případy, kdy to není technicky možné nebo by to vyžadovalo další nemalé náklady.

A ejhle, socialistický ministr prosadil, že to bude povinné pro všechny. Je to podobné jako s EET. Už asi stovka praktických lékařů hlásí, že ukončí kvůli této povinnosti svojí činnost, a to hlavně praktičtí lékaři v malých obcích, kde je jich i tak nedostatek a nemocní lidé musí dojíždět.

Tohle fakt není správný postup v elektronizaci veřejné správy, tohle je další zbytečná arogance moci! Socialisté, ANOisti a KDU-ČSL pro svoji zahleděnost regulovat všechno a všechny absolutně přehlíží potřeby občanů. A nyní se vrhají do této velmi citlivé oblasti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama