Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2017 13:43:24

Noční tramvaj i hra na koupališti: vítězné snímky fotosoutěže

Noční tramvaj i hra na koupališti: vítězné snímky fotosoutěže

V sedmém ročníku soutěže „Vyfoť projekt“ bylo cílem vyfotografovat projekty podpořené z evropských fondů. U odborné poroty zabodovala fotografie Václava Křoviny, kterému se povedlo zachytit pohyb plzeňské tramvaje proti nočnímu pozadí.

Proměnu biotopu na řece Bečvě a jeho volnočasové využití se podařilo vyfotit vítězi druhé kategorie soutěže, Petru Daňkovi. 

„Soutěžící již sedmým rokem poměřovali své fotografické dovednosti v soutěži „Vyfoť projekt!“. Mohli fotit více než 70 000 projektů, které byli v České republice podpořeny z evropských fondů. Nejenže tak mohli vidět přínos podpory Evropské unie ve svém okolí, ale také se o něj podělili s ostatními na Facebooku,“ shrnuje soutěž, která letos poprvé probíhala na sociální síti, Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů, a dodává: „Při vybírání vítězných snímků neměla odborná porota vůbec snadný úkol, protože mnoho z nich dosahovalo profesionální úrovně. Gratuluji všem výhercům.“

V kategorii „Nejkrásnější fotografie projektu“ zvítězil Václav Křovina, který svým fotoaparátem zachytil tramvaj projíždějící noční Plzní. Fotografie prezentuje přínos projektu „Nákup trolejbusů a modernizace tramvají“ z Regionálního operačního programu Jihozápad, na který byla z evropských fondů poskytnuta částka přes 110 mil. Kč.

V druhé hlavní kategorii „Před a po“ vybrala odborná porota fotografii Petra Daňka, který mimo proměny koupaliště zachytil i jeho využití těmi nejmladšími. Vyfotografovaný projekt „Přírodní koupací biotop Prostřední Bečva“ byl podpořen z Regionálního operačního programu Střední Morava 5 mil. Kč.

Soutěž trvala 6 týdnu a bylo do ní přihlášeno 116 fotografií, z toho 105 do kategorie „Nejkrásnější fotografie projektu“ a 11 do kategorie „Před a po“. Ceny mohli soutěžící vyhrát také každý týden v kategorii „Nejlépe hodnocená fotografie Facebooku“, anebo se na ně mohlo usmát štěstí v losované části soutěže.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama