JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2017 22:02:25

Junckerův projev polibkem smrti pro kohezní politiku?

Junckerův projev polibkem smrti pro kohezní politiku?

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker předstoupil před Evropský parlament s bilančním vystoupením, ve kterém zhodnotil současný stav evropské integrace a formuloval její priority do budoucna.

Europoslanec Stanislav Polčák upozorňuje na to, že velkým problémem z pohledu České republiky není to, co Juncker řekl, ale to, co v jeho projevu vůbec nezaznělo.

„Junckerův projev vnímám v obecné rovině jako vyvážený, hodnocení situace, ve které se Evropská unie nachází, je rozhodně realistické. Diskuzi by bylo možné vést o některých prioritách, ale nevidím tam nic, co by vybočovalo,“ vysvětluje europoslanec a člen výboru pro regionální rozvoj Stanislav Polčák (STAN).

„Co mě ovšem velmi zarazilo, je skutečnost, že se ve svém vystoupení ani jednou nedotkl problematiky kohezní politiky. To považuji za silný varovný signál obzvlášť směrem k České republice,“ dodává Polčák. „Riziko, že Česká republika jako významný příjemce evropských peněz o tyto zdroje přijde, musí aktivizovat představitele státu, ale i všechny kraje, obce a města k obhajobě výsledků této pomoci pro méně rozvinuté státy a především k urychlení čerpání, kde v tuto chvíli silně zaostáváme. Takový stav je samozřejmě výhodný pro staré členské státy,“ uzavírá Polčák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama