Ing. Radek Lacko

  • ANO 2011
  • Praha 4
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2017 10:05:00

Nárůst osob s diabetem a obezitou se za posledních 40 let ztrojnásobil

Nárůst osob s diabetem a obezitou se za posledních 40 let ztrojnásobil

Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo návrh radního pro oblast zdravotnictví a bydlení Radka Lacka na poskytnutí dotace 570 000 Kč ve prospěch akce Týden léčby a prevence diabetu a obezity. Ta vyvrcholí Pochodem proti diabetu 14. listopadu.

„Samotný zdravotní systém dostatečně nezvládá a ani nemůže zvládat edukaci v oblasti výživy a pohybových aktivit, protože nárůst osob s diabetem a obezitou se za posledních 40 let ztrojnásobil. Jen v Praze je odhadem 90-100 000 diabetiků. Akce Týden léčby a prevence diabetu a obezity bude sloužit především k propagaci zdravějšího životního stylu, nebudou chybět odborné interaktivní workshopy, přednášky pro pacienty i rodinné příslušníky a širokou veřejnost. Cílem je větší informovanost lidí a posílení prevence,“ sdělil předkladatel návrhu, radní hl. m. Prahy Radek Lacko.

Týden diabetu v Praze navazuje na velmi úspěšnou akci z roku 2016, které se zúčastnilo více jak 1 600 osob. Pražští diabetici budou osloveni a pozváni na tento edukační týden, v rámci kterého proběhnou i individuální konzultace, měření krevního tlaku při pohybové aktivitě, nácvik pohybových aktivit u pacientů s diabetem a jeho komplikacemi (ischemická choroba srdeční, neuropatie) či on-line monitoring jídelníčku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama