prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2017 5:33:00

O školství

O školství

Co bychom rádi udělali pro naše školství? Myslím si, že základním úkolem škol je příprava pro život.

Někdy mám ale pocit, že se učí jen to, co chtějí naši učitelé, úředníci nebo zákonodárci a zaměstnavatelé pak nemají kvalitní pracovní sílu, kterou nutně potřebují. To musíme změnit.

Another problem is that nobody speaks English and we need people who can speak proper English. Without them we won’t be competitive. Českým slovy: Jako zásadní vnímám nedostatek angličtiny. Cizí jazyky jsou pro nás velmi důležité, protože díky nim jsme konkurenceschopní jak v zahraničí, tak u nás.

Jsme na začátku revoluce Průmysl 4.0 a to znamená, že musíme připravovat lidi pro nové technologie, pro robotizaci a umělou inteligenci. Tohle je velmi důležitý úkol pro naše školství. Pravda je ovšem taková, že se tohle vše neobejde bez kvalitních učitelů. Můj plán je navýšit platy učitelů až o 50 % v nadcházejících čtyřech letech.

Vím, že to jsou nelehké úkoly, ale já bych chtěl dodat, že už dlouho působím ve školství a myslím, že jsem schopný zúročit své zkušenosti ze světa a z našich škol.

Ivo Vondrák

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama