Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2017 15:50:00

Vláda obnovila sociální dialog, dnes se uskuteční již 35. jednání tripartity

Vláda obnovila sociální dialog, dnes se uskuteční již 35. jednání tripartity

Vládě premiéra Bohuslava Sobotky se podařilo v ČR obnovit intenzivní sociální dialog.

 Dnes se bude v rámci stávajícího funkčního období vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL na Úřadu vlády konat v pořadí už 35. jednání Rady hospodářské a sociální dohody ČR. Hlavními tématy dnešního zasedání bude návrh zákona o státním rozpočtu na rok 2018, Akční plán pro společnost 4.0, který shrnuje opatření na rozvoj digitálního trhu v ČR, i závěrečná zpráva o činnosti odborné komise pro důchodovou reformu.

Vládě Bohuslava Sobotky se podařilo nejen obnovit, ale zejména výrazně zintenzivnit společné jednání vlády, zástupců zaměstnanců a zaměstnavatelů. V rámci tripartity jsou celé čtyři roky projednávány všechny klíčové vládní priority a rozhodnutí. Se sociálními partnery vláda pravidelně projednává záležitosti sociálního a ekonomického charakteru, které ovlivňují životy obyvatel ČR, a to ještě před definitivním schválením.

Frekvence společných jednání se oproti předchozím kabinetům zvýšila a nyní se tripartita schází téměř každý měsíc. Za téměř čtyři roky vlády premiéra Sobotky se tak uskutečnilo už třicet pět jednání tripartit, čtyřikrát se sešla celostátní tripartita s krajskými tripartitami, dvakrát se uskutečnilo jednání tripartit České a Slovenské republiky a proběhly také dvě jednání tripartit zemí Visegrádské skupiny.

Pravidelně se také schází a funguje celkem devatenáct pracovních týmů tripartity.

Vláda premiéra Sobotky také každý rok projednává se sociálními partnery rovněž klíčový zákon - návrh státního rozpočtu, a to vždy ještě před vládním schválením. Dnes se bude jednání RHSD zabývat návrhem státního rozpočtu na rok 2018. Kompletní program dnešního jednání tripartity najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama