Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2017 15:33:22

Ministryně Šlechtová představila teze rekodifikace stavebního veřejného práva

Ministryně Šlechtová představila teze rekodifikace stavebního veřejného práva

Podstatné zrychlení, zefektivnění a zjednodušení přípravy realizace všech druhů staveb. To jsou hlavní cíle rekodifikace veřejného stavebního práva, jejíž základní teze včera přeložila Vládě ČR Karla Šlechtová.

Pro rychlejší zpracování nového zákona je zřizováno Kolegium ministryně pro místní rozvoj pro rekodifikaci veřejného stavebního práva, které se uskuteční v nejbližších dnech.

„Naše novela stavebního zákona sice už vyřešila mnohé nedostatky. Pokud má však dojít k razantnímu zkrácení a zjednodušení přípravy realizace všech druhů staveb, nestačí jen úplně nový stavební zákon. Proto jsem Vládě ČR předložila základní teze rekodifikace veřejného stavebního práva. Nutná je zároveň změna kompetenčního zákona a celospolečenský zájem. Já se ale nebojím bouchnout do stolu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Kromě Kolegia ministryně je na Ministerstvu pro místní rozvoj z úrovně náměstkyně pro řízení sekce stavebního práva zřizována i mezirezortní pracovní skupina, která bude mít za úkol v úzké součinnosti státní správy s podnikatelskou sférou a další odbornou veřejností, připravit, v návaznosti na materiál, který ministryně pro místní rozvoj předložila na včerejší vládě, legislativní změny v celé široké oblasti veřejného stavebního práva.
 
Podrobnější informace o tezích nového stavebního zákona naleznete na: 1url.cz/ltU6E.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama