Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2017 16:48:50

Já na bráchu, brácha na mě

Já na bráchu, brácha na mě

Zdražuje se nám kdeco. Nejvíc to odnesly domácnosti, které se nemohou bez denního nákupu potravin v žádném případě obejít.

Můžeme šetřit na různých věcech, ale jíst rozhodně musíme. Pomalu a jistě se vracíme do doby, kdy maso bylo pouze v neděli a některé pochutiny jsme si museli zcela odepřít. A to jsme patrně netušili, že i máslo se stane artiklem, který nám notně zatíží peněženku. Nepomohou již ani farmářské trhy, kde se čtvrt kila másla pohybuje na ceně vyšší než v obchodech. Pokud bude cenová křivka neustále stoupat, dá se předpokládat, že na Vánoce bude stát máslo kolem 80 korun. Ministr zemědělství Jurečka slibuje hory doly, jenže skutek utek. A tak objevil poradce. Svého bratra, který se na jižní Moravě zemědělstvím zabývá. Smlouvu sice s ministerstvem zemědělství má, ale pracuje jak jinak než zadarmo. Možná, kdyby na postu ministra seděl člověk, jenž se od samého počátku svého funkčního období bude problémy zemědělců, chovatelů či pěstitelů zajímat, nemusel by zaměstnávat poradce. Každý však má možnost se rozhodnout. Ministr zemědělství své razantní prohlášení znásobil těsně před volbami. Jaký však bude výsledek, můžeme pouze odhadnout. Tato doba přinášející problémy, které jsme neznali, je pro nás všechny překvapující. Alespoň částečná potravinářská soběstačnost by se dala předpokládat. Opak je však pravdou. Jsme čím dál víc závislí na dovozech. Ty v mnohých případech neodpovídají normám kvality nastaveným v naší republice. Přesto však na pultech marketů toto zboží neustále nacházíme. Věřme tedy, že iniciativa ministerstva zemědělstvím nebude pouze chimérou a my se nebudeme obávat potravin, které obsahují pro lidi nebezpečné látky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama