Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2017 18:34:00

Praha nedá 58 milionů dotaci na golf, tenis a motorky

Praha nedá 58 milionů dotaci na golf, tenis a motorky

Rada hlavního města Prahy dnes couvla ze svého původního záměru zaplatit 58 milionů korun za propagaci města na lukrativních sportovních akcích.

 Jednalo se o propagaci loga Prahy na tenisových šampionátech, jako je např. Davis Cup, FED Cup nebo Laver Cup, mistrovství světa na ploché dráze a některých golfových turnajích.

„Je skvělé, že k nám zavítají elitní sportovci z celého světa a přejeme pořadatelům velký úspěch. Na druhou stranu si nemyslím, že se mají z rozpočtu města sponzorovat obrovskými částkami komerční turnaje místo podpory sportu mládeže a oprav veřejných sportovišť, na které si lidé stěžují. Pak to paradoxně vypadá tak, že se daně vybírají, aby Praha mohla dotovat komerční aktivity bohatých lidí. Takové akce si na sebe dokáží komerčně vydělat, je na ně vysoké vstupné a mají sponzory z řad soukromých firem.“

Částky byly dosud utajené, podle usnesení Rady jde celkem o 58 milionů korun. Největší částka měla být poskytnuta společnostem Česká sportovní a.s. a Tenisový klub Sparta Praha z.s., a to na propagaci metropole na tenisových soutěžích Davis Cup, Fed Cup a Laver Cup. Vyplývá to z podkladů na jednání Rady hl. m. Prahy.

Obě dvě patří sportovnímu manažerovi Miroslavu Černoškovi. Ten patří dle neovlivni.cz k nejvlivnějším lidem ve sportu a má blízko k pražskému zastupiteli Karlu Březinovi, kterého mimo jiné zve na své akce sponzorované městem. Komunikace Březiny a Černoška je zachycená i na odposleších pořízených v kauze sportovních dotací na Ministerstvu školství. Nejlevnější lístky do VIP oddělení na Laver Cupu stojí 27 900 Kč. Jak ukázal dřívější průzkum Pirátů, vybraní zastupitelé je dostávají od lidí kolem Březiny bokem, ostatně Březina je kdysi nabízel i Pirátům, ale my jsme to odmítli (více ZDE). Podle Pirátů byl Březina ve střetu zájmů, který nenahlásil, a budeme v tomto ohledu požadovat vysvětlení.

Oficiální důvod zrušení záměrů zní, že se přidělení peněz nepodařilo včas schválit.

Usnesení Rady č. 1416 z roku 2017
Mělo se platit: 6 000 000 Kč
Na základě: Průzkum trhu nebylo možné zjistit, a tak na základě předběžné tržní konzultace relevatních dodavatelů bylo stanoveno.
Komu: AutoKlub Markéta při PSK Olymp Praha
Za co: Mistrovství světa na ploché dráze – FIM Speedway Grand Prix a Memoríál Luboše Tomíčka
Navrženo na zrušení: R-27082, schváleno 19. 9. 2017

Usnesení Rady č. 1417 z roku 2017
Mělo se platit: 43 000 000 Kč
Na základě: Průzkumu trhu.
Komu: Pražská Sportovní a.s., Tenisový klub Sparta Praha z.s.
Za co: propagace hl. m. Prahy na sportovních akcích DAVIS CUP, FED CUP, LAVER CUP a J&T Banka Prague Open
Pro: 9, Proti 1, Zdrželo se: 1
Navrženo na zrušení: R-27082, schváleno 19. 9. 2017

Usnesení Rady č. 1418 z roku 2017
Mělo se platit: 9 000 000
Na základě: Průzkumu trhu.
Komu: Relmost a.s.
Za co: Propagace Prahy na: D+D Real Czech Masters, D+D Real Czech Challeenge, Prague Golf Challenge
Navrženo na zrušení: R-27082, schváleno 19. 9. 2017

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama