Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2017 12:14:34

Trojnásobný převis zájmu o cyklostezky

Trojnásobný převis zájmu o cyklostezky

Příjem žádostí do výzvy Integrovaného regionálního operačního programu - Cyklodoprava II byl ukončen. O využití dotací projevilo zájem 71projektů v celkové výši 784 milionů Kč, přičemž alokace pro tuto výzvu činí 250 milionů Kč.

„Obrovský zájem o téma cyklodopravy dokládá trojnásobný převis podaných žádostí oproti finanční alokaci této výzvy. Žadatele bych proto chtěla upozornit, že nabízíme ještě další možnosti, jak by mohli podporu na cyklostezky získat,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR) je pro tuto výzvu připraveno 250 mil. Kč a ze státního rozpočtu maximálně 14,7 mil. Kč. Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt činí 20 mil. Kč, minimální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je stanovena na 2 mil. Kč. Realizace projektů musí být ukončena nejpozději 31. 12. 2020.
 
V IROP ještě existují tzv. integrované nástroje, v jejichž rámci každá z aglomerací vyhlašuje své konkrétní výzvy. Jejich přehled s aktuální nabídkou naleznete na webových stránkách dotaceeu.cz. V integrovaných nástrojích ITI jsou otevřeny například výzvy v Brněnské, Hradecko-pardubické, Olomoucké či Plzeňské aglomeraci, v IPRÚ pak ve všech aglomeracích, vyjma Jihlavské. Další žádosti lze podávat i v rámci integrovaných nástrojů CLLD. Za CLLD je na cyklostezky v jednotlivých výzvách Místních akčních skupin připraveno 936 milionů Kč a v ITI a IPRÚ dohromady 820 milionů Kč.

Více informací na: 1url.cz/EtfeT

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama