Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2017 20:44:39

Milí právě jmenovaní soudci, až budete chtít whisky, kupte si ji sami

Milí právě jmenovaní soudci, až budete chtít whisky, kupte si ji sami

Projev prezidenta republiky při jmenování soudců

Vážený pane ministře spravedlnosti, dámy a pánové,

dovolte mi, abych vám ještě jednou blahopřál k vašemu jmenování.

Nedávno jsme v Lánech za účasti pana ministra a mého expertního týmu probírali stav naší justice. Jsem velmi rád, že mohu konstatovat, že se výrazně zkrátila doba, po kterou justice vyřizuje různé případy. Je také dobré, že po armádě a policii jsou soudci na třetím místě z hlediska důvěryhodnosti a že je zde rostoucí trend.

Samozřejmě, že i u soudů vidíme problémy, a já bych rád zmínil pouze jeden, který vás, doufám, nepotká, a to je korupce. Neber úplatky, neber úplatky, neber úplatky. A probírali jsme některé případy korupce soudců, a je samozřejmé, že tato korupce kazí dobré jméno všech soudců. Tak na jednom okraji spektra je případ konkurzního soudce Berky, který, doufám, znáte. Já jsem upozornil pana ministra spravedlnosti, že rozsudek v této kauze dosud, po čtrnácti měsících, nebyl zpracován, což, pane ministře, poněkud kazí onen dobrý obraz. Pak tady máme zcela opačný případ jednoho soudce, který, teď přemýšlím, jestli ho mám jmenovat, ale mám dnes milosrdnou náladu, takže to jméno ušetřím, i proto, že jsem ho momentálně zapomněl, ale v každém případě mám ho ve svých podkladech. Jelínek se jmenoval. A tento soudce Jelínek vynesl žádoucí rozsudek za láhev whisky.

Takže moje závěrečné přání vám všem bude znít, pokud si budete chtít vypít skleničku whisky, kupte si ji sami.

Ještě jednou vám přeji všechno nejlepší, hodně zdraví, to potřebujeme všichni nejvíc, štěstí, úspěchů a rozumné a rychlé rozsudky. Ať se vám všem daří.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama