prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2017 13:29:00

Lidé se přesvědčili na vlastní oči

Lidé se přesvědčili na vlastní oči

V zábavní park se ve státní svátek 28. září proměnil Krajský úřad Moravskoslezského kraje v Ostravě a jeho okolí. Odhadem 1300 lidí si ho na Den otevřených dveří přišlo prohlédnout. Nečekalo je vyřizování nudných záležitostí, ale příjemné dopoledne,.

Hosté mohli ve speciálním gyroskopu zjistit, jak se cítí piloti stíhaček, co všechno se dá vyrobit z recyklovaných materiálů, jak jsou na tom s finanční gramotností, co obnáší dát opuštěným dětem rodinu, jak funguje Czech POINT. Využili nabídky studentů krajských škol, kteří je učesali a nalíčili, ochutnali koktejly, kávu a další dobroty od budoucích gastromágů. Prohlédli si také hasičskou a zdravotní techniku, kriminalistickou laboratoř, elektromobily, firemní školku. Učili se poskytovat první pomoc, vyznat se v historických mapách, pracovat se dřevem a kovem, zkusili dojit krávu. Líbila se módní přehlídka studentů středních škol zřizovaných krajem i mladí bubeníci, trubači a zpěváci.

„Jsem rád, že přišlo tolik lidí a využili možnosti poznat krajský úřad i jinak, než jako formální veřejnou instituci. Že se na vlastní oči přesvědčili, že tu najdou pomoc při řešení svých záležitostí, kvalitní servis a že jim tyto služby poskytnou vstřícní zaměstnanci a ne protivní suchaři s razítky, jak se občas mezi lidmi povídá,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Návštěvníkům ukázal svou pracovnu, společně se svými náměstky a ředitelem úřadu s nimi debatoval o problémech, které je trápí, odpovídal na otázky. Lidé se například zajímali o to, jak dál se bude rozvíjet střední školství, zda se budou v kraji stavět lanovky, kdy konečně budeme jezdit po Prodloužené Rudné v Ostravě. Ptali se na možnosti spolupráce s Polskem, rozvoj cestovního ruchu a cyklistických tras, na nové vlaky i letecké linky, kotlíkové dotace.

Hejtman Ivo Vondrák na Dni otevřených dveří krajského úřadu také předal čestná uznání zakladatelům Sborového studia Permoník, které letos zahájilo už svou 51. sezónu. Manžele Evu a Ivana Šeinerovy ocenil za umělecký přínos a rozvoj kultury.

„Potěšil mě tak velký zájem občanů o krajský úřad. I přístup zaměstnanců, kteří s nadšením program připravili a návštěvníkům ukázali, že je práce baví a že jsou připraveni veřejnosti poskytovat profesionální služby,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama