Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2017 17:54:49

Boží lakota je téměř dojemná

Boží lakota je téměř dojemná

Lidská nezažranost jde napříč politickými systémy a náboženskými. Od státu dostaly církve restituce za to, co jim prý bylo znárodněno. Všichni víme, že ty ohromné majetky dostali neprávem.

 

Boží lakota je téměř dojemná

Lidská nezažranost jde napříč politickými systémy a náboženskými. Od státu dostaly církve restituce za to, co jim prý bylo znárodněno. Všichni víme, že ty ohromné majetky dostali neprávem. Už kardinál Tomášek z počátku sedmdesátých let prohlásil, že veškeré pohledávky církve byly státem vrovnány a církev tak žádné pohledávky vůči státu nemá. Přemýšlet kolik docílení největší loupeže majetku nás všech církev asi sálo, nemá význam, ledaže by si tuto otázku dokázala položit policie. Jenže nestoudné mlaskání s vůní boží svatosti ale pokračuje. Katolická církev se totiž snaží získat některý majetek, za který už dostala zaplaceno v rámci restitucí.

Vymysleli si, že kromě restituce si nahrabou ještě přes údajně ušlý zisk a chtějí peníze po Lesích ČR. Rádi by dostali prachy za vytěžené dřevo z vrácených lesů.

Sílí tendence soudně si vymoci další miliony korun za dobu, kdy svatá katolická církvička požádala o vrácení, ale majetek jí ještě nebyl přepsán do vlastnictví.

Ti divní lidé čekající až se jim ozve Bůh, aby jim řekl o co ještě stát odrbat, úplně zapomínají na velkou drobnost: celou dobu než, dostali lesy zpátky se o ně někdo musel starat – stát. A to znamená permanentní náklady po desítky let. To, že se Bůh nad nestoudností fláterníků nepozastavil znamená buď, že se bojí, že by ho upálili jako M.J.Husa, nebo, a tento názor preferuji, že nemůže existovat.

Kromě toho otázka téměř filozofická: Jak mohou chtít flanďáci něco restituovat, když majetek, který měli získali z různých konfiskací, vraždami v dobách inkvizicí, ale také vyvražděním českých pánů po Bílé hoře a za stranickou důvěru, protože ve středověku byl biskup něco jako krajský tajemník komunistické strany z roku 1979. Církev dostávala majetek „znárodněný“ od nepřátel momentálního knížete či krále.

Pro církev byli lidé jako dobytek – prostě stádo. Vzpomeňme si na války mezi křesťanskými a protestantskými hysteriky. Byly to války a spory ne o víru, ale o majetek, o moc. Proto, když byl konečně uzavřen mír, došlo k dohodě – podle pána také lidé na jeho teritoriu musí vyznávat jeho víru. Čili ovce u Tondy budou katolíky, ovce u Alfonse budou protestanty. Rozkošné, že? A takovým trotlům se vrací majetek. Hnus. A nenažranci chtějí ještě více a myslím si, že stále ještě neřekli poslední slovo. Nenažranosti se nikdo jen tak nezbaví!!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama