Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2017 11:57:00

Ke stávce taxikářů - je nutné uzákonit sdílenou ekonomiku

Ke stávce taxikářů - je nutné uzákonit sdílenou ekonomiku

Problém Uberu je nutné řešit novou legislativou, která zavede jasná pravidla pro tento typ služeb. Vláda zaspala a tento problém zcela ignorovala, výsledkem jsou protesty taxikářů.

 V jednadvacátém století nedává smysl, aby musel mít řidič, který získává zákazníky přes aplikaci taxametr. Na druhou stranu je potřeba zajistit, aby Uber ze zisků v ČR řádně platil daně, a pro řidiče Uberu by měly platit i stejné bezpečnostní předpisy jako pro taxikáře.

„Potřebujeme rychle aktualizovat zákony pro moderní dobu. Piráti na rozdíl od vlády otátet nebudou. Do 60 dnů od vstupu do sněmovny Piráti předloží návrh zákona, který problematiku digitálních platforem jako Uberu bude řešit,“ říká lídr pražské kandidátky Pirátů do Sněmovny Jakub Michálek.

Vize změn Pirátů pro sdílenou ekonomiku Pirátů v oblasti sdílené ekonomiky ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama