ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2017 20:11:00

Žádný Pražan nesmí požívat výhod na úkor spoluobčanů

Žádný Pražan nesmí požívat výhod na úkor spoluobčanů

Hlavní město Praha se distancuje od opatření obecné povahy – stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci K Pazderkám, které zde provedla městská část Praha 7.

 Toto opatření omezuje průjezd ulicí K Pazderkám od pondělí do pátku mezi 7.30-9.30, a to až dokonce letošního roku. Průjezd je povolen pouze pro MHD a vozidla IZS.

„Toto opatření považuji za neskutečně sobeckou aktivitu vedení městské části Praha 7, která poškodí desetitisíce Pražanů z okolních městských částí. Dopadem opatření je totiž to, že všichni obyvatelé Bohnic, Čimic, Kobylis, ale i mnozí jiní, budou muset při cestě do centra využít Zenklovu ulici, která tento nápor kapacitně nezvládne. Namísto rovnoměrného rozložení dopravní zátěže Praha 7 zvýhodnila jednu část obyvatel na úkor mnohem většího množství další. To považuji za absolutně nepřijatelné,“ řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

Ten již obdržel žádost sousední městské části Praha 8, adresovanou primárně magistrátnímu odboru dopravních agend jako nadřízenému orgánu, aby bylo zmíněné opatření neprodleně odstraněno. „Tuto žádost naprosto chápu a jednoznačně ji podporuji. Žádný Pražan nesmí požívat speciálních výhod na úkor spoluobčanů,“ dodal Dolínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama