Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2017 16:17:00

Zamysleme, čeho chtěl Havel dosáhnout a co pro to můžeme udělat

Zamysleme, čeho chtěl Havel dosáhnout a co pro to můžeme udělat

Každého 5. října vzpomínám na našeho velkého prezidenta Václava Havla, který měl v tento den narozeniny.

Vzpomínám na veselé oslavy a potom i na tu poslední, kdy už jsme všichni věděli, jak těžce nemocný je. Ale přesto jsme měli ohromnou radost, když přišel tehdy do Doxu, kde se sešlo mnoho jeho přátel i obdivovatelů.

Chybí mi i jako bývalý prezident, který se vždy uměl ozvat a připomenout nám, čemu bychom se měli věnovat, co je podstatné a co je v české politice jalové.

Chybí mi ale především jako člověk a přítel. Chybí mi jeho plachý úsměv, jeho smysl pro humor a jeho, i během těžké nemoci, neutuchající idealismus a bojovnost. Jeho odcházení ovšem nebylo bez hořkosti.

Věnujme mu, prosím, dnes tichou vzpomínku a zamysleme se nad tím, co chtěl pro naši zemi a náš národ dosáhnout a co bychom pro to my dnes a zítra mohli udělat. Jsme od toho nyní poměrně vzdáleni.

Karel Schwarzenberg

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama