PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2017 19:12:23

Češi nejsou malý a bezvýznamný národ.

Češi nejsou malý a bezvýznamný národ.

Česká republika je velmi významným geostrategickým prostorem! A my, protože jsme se tu narodili a máme zde své předky, jsme povinni tuto zemi chránit a být na ni hrdi. Prostě je to naše povinnost!+-

Vládnoucí elita se nás snaží připravit o vlastní historii. Pojďme si ale letmo připomenout, jací vždy byli Češi hrdinové. Pominu slavnou éru husitství, která nemá v dějinách Evropy obdoby, a jejíž velikost je v současné době zpochybňována. Pominu českého husitského krále Jiřího z Poděbrad, který jako první přišel s ideou sjednocené Evropy, avšak byl králi ostatních evropských zemí odmítnut. Pominu etapu Národního obrození, které také nemá ve světě obdoby, a mimochodem - jsme v podstatě jediní, kteří z původních polabských Slovanů, nezanikli. Pominu i to, že jsme v rámci Habsburské monarchie byli nejprůmyslovější a nejrozvinutější zemí.

Pominu i První republiku, kdy jsme byli jednou z nejvyspělejších ekonomik světa. A pominu dokonce i roky od Druhé světové války až do roku 1989, kdy jsme byli soběstační naprosto ve všem – v podstatě jako jediný národ na světě naší velikosti. Vyvíjeli a vyráběli jsme trysková letadla, atomové reaktory, lokomotivy, trolejbusy, autobusy, traktory, radary, motocykly, osobní i nákladní automobily, špičkové zbraně, tkalcovské stavy, zemědělské stroje, turbíny, námořní lodě, tanky, špičkové sklářské a porcelánové výrobky atd. a byli jsme soběstační v produkci potravin.

Co ale pominout nelze, je současná malost mnohých obyvatel České republiky a jejich nevíra v sebe sama a ve vlastní národ! A tento pocit malosti je zcela záměrně pěstován veřejnoprávní Českou televizí, veřejnoprávním Českým rozhlasem (které si navíc sami platíme) i všemi mainstreamovými médii (která povětšinou nejsou ani v českých rukou). A jako vrchol všeho tak hovoří i téměř všichni politici.

My Češi ale nejsme nějací malí bezmocní ubožáci. My jsme naopak jeden z nejvyspělejších a nejhumánnějších národů světa! Nikdy jsme nevlastnili žádnou kolonii, nikdy jsme nikoho nenapadli. Naopak, vždy jsme byli soběstační, a pokud jsme bojovali, tak jsme se pouze bránili. Dnes jsme sice – navzdory mínění a přání naprosté většiny obyvatel naší země – v jakési pofidérní „koalici ochotných“, která má své vojáky například v Afghánistánu a jinde, ale nemáme tam vůbec co pohledávat. K těmto pochybným misím byl náš národ zneužit a na mezinárodní scéně se operuje jeho jménem obyvatelstvu navzdory.

Kdybychom byli tak nevýznamní, jak nám všechna média a politici vtloukají soustavně do hlav, proč by byl o nás takový zájem? Proč je zde tolik nadnárodních korporací, proč je vůbec zájem o naše kvalifikované pracovníky, kteří pracují pro zahraniční investory za hubičku? Proč je zájem o to, abychom nemohli vyvíjet a vyrábět nic vlastního, a proč musíme dovážet potraviny?

České země vždy byly duchovním centrem Evropy.

Sjednotitel Německa a politik světového formátu Otto von Bismarck pronesl tuto větu: „Kdo ovládá Čechy, je pánem Evropy.“ Německo na to nikdy nezapomnělo a řídí se podle toho i dnes - v rámci EU. Ale my Češi to nevíme!!!

Současní politologové a politici se snaží popírat i známou (a funkční) geostrategickou teorie Heartlandu Sira Johna Mackindera, který považoval Evropu, Asii a Afriku za jeden „světový ostrov“, za jehož zásadní část považoval i Rusko. Svou představu o významu jednotlivých částí světa vyjádřil takto: „Kdo ovládá Východní Evropu, ovládá Heartland. Kdo ovládá Heartland, ovládá Světový ostrov. A kdo ovládá Světový ostrov, ovládá svět."

Proto například po první světové válce dokládal nutnost udržet východní Evropu rozdělenou a oddělenou od Ruska. Navíc je skutečností, že geograficky leží Česká republika v srdci Evropy a jejím centrem je Praha.

A na závěr tento důležitý fakt: v současné době se hovoří o nedostatku vody, takže si uvědomme, že územím českého státu procházejí tři hlavní evropská rozvodí, oddělující úmoří Severního, Baltského a Černého moře.


Svatopluk Čech, Jitřní písně - Dosti nás

Jsme slabí, malí — Dosti těchto řečí!

Jen kdo tak zoufá, sláb a malý jest.

Oč byla Hellas, byla Róma větší,

než skrání nesmrtnou se dotkla hvězd?

Jak směšné byly našich předků cepy,

když celý svět se zdvihl proti nim,

a hle! Svět celý zdrtil vůdce slepý

a Táboru se klonil věčný Řím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama