MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2017 21:17:00

Adventní trhy v Mladé Boleslavi čekají letos velké novinky

Adventní trhy v Mladé Boleslavi čekají letos velké novinky

Adventní trhy v Mladé Boleslavi se budou letos premiérově konat v areálu parku na Výstavišti, kam se přesunou ze Staroměstského náměstí.

 "Trhy by měly trvat od 1. do 23. prosince, a lidé se mají opravdu na co těšit. Doufám, že se jim bude inovace téhle tradiční akce líbit," uvedl primátor. Aktuálně se diskutuje o tom, že by na Výstavišti mělo být k dispozici nejméně osm stánků, přičemž v každém z nich bude k dispozici něco jiného. Součástí adventních trhů bude také pravidelný odpolední doprovodný kulturní program.

Trhy potrvají třiadvacet dní, aktuálně se zvažuje také program na 24. prosince, tedy na Štědrý den. "Tady by šlo samozřejmě spíše o dopolední hodiny, mluvili jsme o trvání zhruba od 10 do 14 hodin. Mysleli jsme především na tatínky s malými dětmi, kteří by je měli kam vzít v době, kdy v domácnosti vrcholí štědrovečerní přípravy," vysvětlil nápad primátor Nwelati.

Adventní trhy na Výstavišti by jinak probíhaly v odpoledních hodinách, pravděpodobně od 16 do 21 hodin, a to i o víkendech. Ve stáncích by své výrobky nabídli klienti Centra 83, boleslavští senioři, příležitost prodávat svá díla dostanou i místní umělci. Chybět nebude samozřejmě tradiční adventní občerstvení, v nabídce by měly být i ozdoby, sklo a keramika, farmářské výrobky či kůže a kožešinové zboží.

"Součástí bude také pódium, na němž chceme dát příležitost místním zájmovým spolkům a kroužkům, ať už jde o pěvecké sbory, hudební kapely či zpěváky, případně účastníky soutěže Boleslavsko hledá talent. Pozveme samozřejmě i profesionální účinkující, program v těchto chvílích aktuálně ladíme a pilujeme," upřesnil primátor s tím, že doufá, že se z adventních trhů na Výstavišti stane tradice.

Mezi další atrakce a lákadla bude patřit historický kolotoč, poníci a v jednání je také ruské kolo. Pokud by se povedlo ruské kolo na Výstaviště umístit, historický kolotoč by se přesunul na Staroměstské náměstí. "V době adventních trhů samozřejmě počítáme s atrakcemi i na Staroměstském náměstí, kam se lidé jistě budou chodit i letos podívat na vánoční strom, betlém a výzdobu. Zůstane zde i stánek s občerstvením a jednáme o dalších atrakcích, jimiž bychom lidem advent zpříjemnili i tady," dodal Raduan Nwelati.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama