JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2017 7:33:00

Rekonstrukce tělocvičny v České Třebové pokračuje podle plánu

Rekonstrukce tělocvičny v České Třebové pokračuje podle plánu

Stavební práce na rekonstrukci tělocvičny v České Třebové nabírají na obrátkách. Dokončena již byla nová střecha a začaly vysoušecí práce, které potrvají v řádech týdnů.

 Hejtman Martin Netolický zároveň potvrdil, že cílem kraje je dokončení stavby do konce letošního roku se zahájením provozu v lednu 2018.

„Dokončením střechy haly se dostáváme do další etapy celé rekonstrukce. V řádech několika týdnů bude probíhat vysoušení celého objektu, který byl poměrně dlouhou dobu vystaven povětrnostním vlivům. Jakmile bude celý objekt dokonale vysušen, budou zahájeny další stavební práce. Již od samého počátku trvám na tom, aby byla celá stavba dokončena v prosinci letošního roku s uvedením do provozu počátkem roku příštího. Vzhledem k tomu, že se nám daří harmonogram stavby dodržovat, je tento termín reálny,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Ten také zopakoval, že konstrukce střechy je odlišná od původně využité. „My jsme místo původních příhradových vybrali dřevěné plnostěnné vazníky, čímž jsme chtěli vyslat ujišťující signál k veřejnosti, protože na první pohled bude jasné, že se jedná o zcela jiný typ konstrukce střechy,“ uvedl hejtman Netolický.

Škoda, která na hale vznikla, nebude hrazena Pardubickým krajem. „Budeme investovat pouze částku, která je rozdílová mezi výrobou příhradových a nových vazníků a s tím související práce. Celková vyčíslená škoda na samotné stavbě činí 15,9 milionu korun. K tomu je nutné přičíst částku 4,6 milionu jako poškození souvisejícího vybavení včetně například podlah, vzduchotechniky a mobiliáře. Tyto prostředky budou sanovány z pojištění generálního dodavatele stavby,“ uvedl již dříve hejtman Martin Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama