PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2017 20:17:47

Proč jsem v ANO

Proč jsem v ANO

Odpovídám na nejčastější otázky z mé korespondence.

 Proč jsem se svými názory a aktivitami, zaměřenými proti přijímání migrantů, proti islamizaci Evropy a hlavně naší země v ANO? Proč opakovaně kandiduji za hnutí, které má ve svém středu paní Jourovou, pány Teličku, Zlatušku, Pelikána … osobnosti se zcela opačným názorem? Mimochodem, jestli některému z voličů vadí ten či onen kandidát, ten či onen názor  –  od čeho je tu možnost preferenčních hlasů?

Odpověděl bych za prvé a za druhé:

1.      Vnitřní diskuse o postoji k uvedenému problému probíhají ve všech stranách a hnutích, které je možné v české politice brát vážně. Své Teličky a Soukupy mají ČSSD, komunisté, ODS, KDU-ČSL a v latentní formě i TOP 09. Pro mě je důležité, že v podstatě podobné postoje, jako já, zaujímá většina klubu poslanců ANO; včetně nejvyššího vedení. Míjíme se snad jenom v tom, že pánové Babiš anebo Faltýnek mají jiné priority – migraci chtějí řešit až nás postihne.  Já si myslím, že potom už může být pozdě. Myslím, že pravdě blíž jsem já.

2.      Někteří lidé, kteří sympatizují s mými názory a aktivitami, se ptají, proč nekandiduji za SPD anebo jiné strany a hnutí s vysloveně protimigračním programem, které se vyrojily  jako houby po dešti.  Odpovídám – laciná xenofobie nás nespasí. Neřízené migraci, útokům proti naší civilizaci a dalším globálním hrozbám musí čelit ekonomicky silná, sociálně spravedlivá a sebevědomá společnost. Ruku na srdce – mají nové protimigrační strany a hnutí řádně propracovaný program, který zahrnuje všechny sféry života v našem státě? Mají adepta na respektovaného premiéra? Mají odborníky na ministerstva financí, práce a sociálních věcí, na vnitro, obrano, kulturu … K tomu jsem skeptický.

Jinak řečeno – Má volba je volbou rozumu. V situaci, kdy Evropu i Českou republiku čeká možná rozhodující střet s civilizací, která nás ohrožuje, nelze bourat.  Hnutí ANO, přes některé šrámy, prokázalo, že je schopné tvořit.  Je nesporným lídrem pozitivních změn, které proběhly za poslední čtyři roky. Zažíváme období nebývalého ekonomického růstu, nezaměstnanost je takřka marginální, podstatně se zvýšila průměrná mzda … Česká republika je silnější. To je důvod, proč kandiduji za ANO.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama