Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2017 20:11:20

Telička se utopil ve vlastní ctnosti

Telička se utopil ve vlastní ctnosti

Na včerejší tiskové konferenci nám pan europoslanec Telička vysvětlil, proč se rozešel s Andrejem Babišem. Otázkou je, jestli mu máme věřit.

Pavel Telička novinářům (a nám všem jejich prostřednictvím) na tiskové konferenci sdělil všechny své „ušlechtilé důvody“ rozchodu s Andrejem Babišem a jeho hnutím ANO. Vadí prý mu vztah Babiše k prezidentovi Miloši Zemanovi, rozcházejí se v názoru na Euro a jeho názor na Babiše ovlivnila zásadně i kauza Čapí hnízdo. Mandát v Europarlamentu za ANO si ovšem ponechá, neboť bude v Europarlamentu i nadále naplňovat program za který byl zvolen. Tedy program hnutí ANO (sic)!

Budiž. Otázkou ale je, zda můžeme panu europoslanci Teličkovi tyto důvody po všech jeho politických a profesních eskapádách věřit. Nejdříve totiž věrně sloužil knížeti Schwarzenbergovi a jeho Bilderbergu. V jeho žoldu vyjednal České republice, coby hlavní vyjednávač ČR pro vstup do EU, tak nevýhodné vstupní podmínky do Evropské unie, že se z nich naše republika bude vzpamatovávat ještě desítky let.

Poté několik let „zobal“ z otevřené dlaně velkopodnikatele Bakaly a pomáhal mu s „konsolidací“ OKD. Ta „hodila“ Bakalovi celkem okolo 60 mld. Kč a nepochybuji o tom, že se panu Teličkovi dostalo spravedlivého dílu.

No a když přestala Bakalova hvězda svítit, našel si Telička nového sponzora, Andreje Babiše, který se nejspíš zhlédl v jeho světáckosti a bruselském renomé a vyslal jej coby svého europoslance do Bruselu. Moc mi to tedy hlava, s ohledem na Teličkovu schwarzenbergovskou a bakalovskou minulost nebere.

Včerejší gesto rozchodu s Babišem a jeho ANO, jen pár dní před parlamentními volbami, je proto, podle mého, nejspíš vypočítáno pouze na efekt. „ANO opouští jeho exponent v Europarlamentu, dejte si voliči ANO pozor! A pokud možno, hoďte to TOPce. Nevím tedy, jestli to TOP 09 v blížících se volbách pomůže, spíš ne, ale domnívám se, že pan Telička určitě opět nepřijde při tomhle dalším politickém přemetu finančně zkrátka 😊.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama