Mgr. Květoslav Přibil, (ODA)

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2017 0:20:23

Muži nejsou chlapi. Schází jim "koule". Ženy je naopak mají.

Muži nejsou chlapi. Schází jim "koule". Ženy je naopak mají.

Je tomu tak i v politice. Je tam sice mnoho mužů, ale chlapů minimum. Možná proto se ženy přizpůsobily, a přijaly řadu mužských rolí. A vlastností. Takže jsou to dnes v politice ony, které mají "koule". Což o něčem svědčí.

Je to paradox - pořád voláme po zastoupení žen v politice, vymýšlíme stupidity, jako jsou kvóty, a přitom "bab" je v politice více než dost. Jen nosí kalhoty a holí si vousy. Naopak skutečných chlapů je v politice minimum, a často nosí sukně. Chci tím říct, že celá genderově vyvážená politika je úplně na houby a zcestná.

Jako bychom se snažili vzepřít tomu, že muž a žena jsou prostě odlišní. Zaplatˇ Bůh za to! To jen my se pořád snažíme udělat z nich bezpohlavní jedince. A to i v politice. Měli bychom se vykašlat na všechny kvóty a sestavování kandidátek povinně napůl, a dát na kandidátky prostě - schopné lidi. Muž, žena - není podstatné. Podstatné je, aby na to členové těch partají prostě měli.

Na stav věcí dnes doplácí řada stran. Ty schopné lidi ze svého středu si kolegové pro jistotu sami v průběhu let odstavili (protože schopní nejsou tak ovladatelní a překáží těm méně schopným, kteří se chtějí vézt na vlně), a tak se stalo, že v řadě stran je dnes už nějaký pátek nahoře třetí až čtvrtá liga, která nikoho nezaujme. Schází také přirození lídři (věří dnes ještě někdo tomu, že Sobotka byl přirozený charismatický lídr?), schází lidé, okolo kterých by se ostatní mohli semknout. A v tu chvíli je jedno, zda mají kalhoty nebo sukni. Důležité je, aby měli vůli a měli na to .... ty "koule". Tedy aby byli tahouny davu.

Jenže tady se místa na kandidátkách většinou "vysedí", a ne odpracují. Zejména v tradničních stranách "Jsem tu dlouho, měl bych jít na kandidátce nahoru"  je obvyklé - jenže to straně volby nevyhraje. Naopak - do politiky se v poslední době dostávají lidé, kteří by za normálních okolností neměli šanci. Takže nám schází normální okolnosti, protože my sami vytváříme ty nenormální.  Kvóty, které pošlapávají přirozený běh věcí, muži se bojí být gentlemany, a ženy trpí frustracemi, že se k nim muži nechovají jako muži... A pak jsou tady subjekty, které se domnívají, že pod pláštíkem demokracie mohou úplně vše - třeba obsadit prázdný dům, i když jim nepatří. A naše společnost je v tak tristní situaci, kdy jakobychom se báli ty mladé a neklidné vyprovodit, jak si zaslouží.   

Ale zpět k volbám.

Bylo by dobře, aby regionální či nejvyšší lídr  - lídryně, dokázali řict - "Kašleme na zásluhy, udělejme kandidátku z nejlepších z nás:" A jít i do odvážných řešení a spojení. Tedy někdo, kdo má ty zmíněné "koule". Kdo půjde klidně proti proudu. Kdo bude nazývat věci pravými jmény. 

Pseudokorektnost pak musí zvítězit nad realitou. A pokud jde o Českou republiku, je třeba být sobci. Sobci, kteří si nenechají vnutit ani uprchlíky, ani diktát některé z ostatních politických stran, jako se tomu dělo v tomto volebním období. Politici jsou tu pro občany, ne naopak.

A jen pokud dokážeme, že muži budou zase chlapi "s koulema", ženy budou zase ženami bez koulí, nebudou nám diktovat malá přerostlá děcka (ať v neziskovkách, nebo ve všech těch různých hnutích), a konečně když si nenecháme diktovat ani od Bruselu, který přestal chápat EU jako partnerství, ale chová se k členům jako k nevolníkům... až pak se můžeme bavit, že nastávají normální poměry.

A až v těch se dá normálně volit, dýchat, žít.

 



 




  
  



  




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama